Monday, July 4, 2011

Keputusan Pregnant Test saya...ehem ehem!

Salam,

Hey gorgeous...

apa khabar?saya sihat - sihat saja...ehem - ehem....teruja tak tengok tajuk entry saya untuk hari ini?teruja kan?mari saya cerita kisah saya dan pregnant test bersama suami!

saya pernah buat entry Am I Pregnant....dan komen - komen yang saya dapat sedikit sebanyak memberi harapan bahawa ada nyawa yang saya bawa dalam rahim saya...dan hasil google saya tentang tanda - tanda awal kehamilan juga memberi harapan bahawa saya memang mengandung....

Menguatkan lagi harapan...apabila tanda - tanda awal kehamilan yang saya baca dan pengalaman rakan - rakan yang pernah mengandung ada pada saya...
  1.     Saya pernah muntah - muntah di pagi hari..
  2.     Saya kerap pening - pening
  3.     Saya selalu loya dan kembang tekak bila nampak atau dengar makanan tertentu..
  4.     Kadang - kadang teringin sangat nak makan sesuatu..
  5.     Tummy kelihatan agak buncit dari biasa....
  6.     Kerap pee..
  7.     Period saya lewat 16 hari!
Kalau anda yang baru berkahwin 1 2 bulan..pasti tanda - tanda ini menggembirakan kita dan suami bukan?begitu juga saya...teringat reaksi suami bila saya tiba - tiba muntah - muntah ketika baru lepas mandi dan suami pada ketika itu baru selesai solat dan sedang berdoa...saya yang sedang duduk atas katil tiba - tiba rasa macam sangat - sangat loya..berlari ke toilet dan terus memuntahkan segala isi perut yang mendesak untuk keluar....

uwekk...uwekkk...uwekkkk...

bila saya yakin perut saya dah kosong..saya buka pintu bilik air..dan nampak suami sedang berdiri di depan pintu bilik air..sebab suami nak dengar saya muntah!dia nampak saya terus suami senyum..dan memberikan satu ciuman di pipi dan dahi saya...walhal pada ketika itu..saya langsung tidak yakin yang saya mengandung....pada fikiran saya...mungkin sebab saya silap makan...tapi suami dah confident saya pregnant!muka suami penuh harapan..

dan lepas itu..saya ada juga muntah - muntah..loya - loya...pening - pening..pendek kata..tanda - tanda orang mengandung itu sudah ada pada saya...cuma saya menafikan..saya tidak mahu meletakkan harapan yang tinggi...tetapi..jauh disudut hati saya..saya mengharapkan memang ada nyawa lain yang saya kandungkan...

hinggalah tiba pada minggu lepas...saya langsung tidak boleh dengar orang sebut 'mee bandung' atau 'mee kari'  secara automatik..tekak saya kembang sekembang-kembangnya...saya terus macam pelik.."mengandungkah aku?" pada ketika itu..saya agak yakin bahawa saya mengandung....kemudian..malam Khamis...saya text suami..

"abang...I think I'm Pregnant..sayang rasa sayang mengandung"

"Alhamdulillah..mana sayang tau ni?" - sangat cool kan suami saya?

"entah..sayang rasa sayang mengandung" - cuba untuk yakin..tapi hati kecil berkata 'perubahan hormon'

"Abang dah lama tau sayang mengandung..sayang je yang tak nak mengaku..nanti hari Sabtu kita buat pregnant test okay?" - He's too confident that I'm pregnant!

"Okay...tapi sayang takut...kalau positive macamana?kalau negative macamana?" - Saya jadi begitu takut...

"Janganlah takut...kalau positive...kita pergi klinik untuk sahkan...kalau negative..kita usaha lah lagi ye sayang?" - masih cool lagi kan?

"okay...hari Sabtu nanti buat pregnant test" - akhirnya..saya akur...

Hari Jumaat..suami pulang ke Kuala Lumpur...saya sekali lagi ambil half day...pulang ke rumah family saya...rehat sebentar..dan petang itu kami ke Carrefour untuk beli barang - barang dapur sedikit..sebab malam itu saya ada buat makan - makan untuk BFF saya yang membantu saya ketika Wedding saya tempoh hari...saya decide nak masak Spagetti...dalam jam 8.30 malam saya dan suami tiba di rumah kami...malam itu saya bersama suami dan BFF saya bersembang macam - macam perkara....tapi agak terkilan sebab seorang dari BFF saya tidak dapat hadir pada malam itu....

Jam menunjukkan pukul 11.00 malam...dan BFF saya pulang..malam itu..saya ajak suami pergi uptown Danau Kota...mencari apa yang saya hajati..heheh..Terima kasih suami..melayan kerenah isteri walaupun sayang tahu abang penat!

malam itu kami pulang jam 1.00 pagi...tapi tak terus tidur...kami layan DVD...sampai jam 2.30 pagi..sebelum tidur..suami pesan...

"sayang..esok bangun pagi..lepas Subuh kita buat pregnant test ya..." - Suami semangat nak saya buat pregnant test...

esok pagi...suami kejut saya...untuk buat pregnant test...saya ke bilik air..dan pee dalam bekas yang disediakan...lepas pee..suami nak masuk bilik air..nak tengok saya buat ujian Pregnant Test...beberapa titisan Urine saya titiskan atas pregnant test kit...

Satu saat.....


-

-

-

-
-

-

-

-

-

-

-

perlahan - lahan.......

-

-

-

-

-

-

-

1 line..

-

-

-

-

-

-

-

Suami cakap...."yesss!!yesss!!alhamdulillah!!" - abang..sayang teringat lagi muka abang seronok time ni....

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

beberapa minit...

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-
masih juga 1 line....kau tak kecewa?aku kecewa gila sekarang!terus lari masuk bilik..baring atas katil..pegang - pegang perut...tiba - tiba hati cakap "Baby..kenapa tak ada dalam perut ibu?" kronik tak?

gila!tiba - tiba cakap macamtu...suami perasan muka saya berubah..dia pujuk..suami kata 

"tak apalah sayang..kita tunggu sampai tengahari..kalau tak ada juga line tu..kita boleh usaha lagi kan?"

"hurmmm...okay..." - sebab itu saya tak suka mengharap!
tengahari..tengok test kit...masih 1 line!kecewa!suami cakap...tak apa..kita usaha lagi...

see..itu lah kehidupan...kita seringkali menjangkakan sesuatu..tetapi sesuatu itu belum pasti...dan kita terus mengharap..dan mengharap....

dan......semalam..hari yang ke - 46...Cik P saya sudah hadir...menambahkan lagi kekecewaan saya...saya tahu...suami juga kecewa..sebab suami lah orang yang sangat yakin dan gembira saya mengandung....

malam tadi...sedang enak tidur dalam dakapan suami yang hangat...saya terjaga jam 2.30 pagi...natures call...lepas pee..saya baring semula...dan tiba - tiba...period pain datang menyerang dengan sangat hebat!saya cuba bertahan...tapi tidak berdaya...segala kekuatan yang saya ada...saya gunakan untuk melawan period pain yang sangat menyakitkan itu...saya lemah!saya tidak berdaya...berguling - guling...nasib suami ada..kalau tidak..mau jatuh katil saya berguling - guling....suami terjaga...cuba tenangkan saya...usap dahi saya...gosok - gosok belakang saya...gosok - gosok perut saya...dalam mengantuk..suami masih tetap cuba tenang kan saya....

setengah jam berlalu..jam menunjukkan pukul 3.00 pagi..tidak ada tanda - tanda yang menunjukkan period pain mahu berundur...langsung tidak memberi peluang kepada saya untuk tidur dalam dakapan suami...saya berpeluh - peluh menahan sakit....tak cukup baring..saya berguling..tak cukup berguling..saya duduk...saya ambil minyak panas..cuba sapu..masih tidak berhasil...sakitnya...hanya Allah yang tahu...mulut saya tidak berhenti menyebut "Ya Allah..sakitnya!"  

dalam masa yang sama..saya tidak mahu suami terganggu tidurnya...sebab suami perlu cukup rehat untuk memandu hari ini...saya ambil beg tuam yang boleh isi air panas atau sejuk...saya gagahkan jua untuk turun ke bawah dan isi air panas dalam beg tersebut...baring semula atas katil...dan terus tuam air panas...setengah jam..sudah jam 3.30 pagi..saya belum boleh tidur...suami tersedar...dan terus dakap saya...suami cakap
"kesian sayang..abang tak pernah tengok sayang macamni..sebelum ni sayang cuma cakap senggugut..abang tak pernah tengok sayang kena senggugut..hari ini abang dah tahu..kesian sayang..."

suami cuba tenangkan..dan akhrinya..saya berjaya lena dalam dakapan suami....terima kasih abang!

pagi tadi...sebelum saya pergi kerja...salam dan cium tangan suami...suami cakap
"lepas ni abang tak nak sayang period dah..." - saya tergelak..

suami...terima kasih kerana sentiasa menjadi penenang sayang di saat sayang memerlukan..nothing can describe how much I love you...and how much I need you!for lifetime...I want to love you every seconds,minutes,hours,days,weeks,months,years...and forever!thanks for being such a very romantic and nice husband to me!

the warm of your presence..the calm of your hold...the kind of your heart..the sweet of your smile...it makes me go crazy for you dear husband!

sebulan...dua bulan...setahun..dua tahun...hingga akhir hayat...sayang menyintai abang dan ianya tidak akan pernah berubah...moga cinta yang kita bina kekal hingga ke syurga...
*saya dan suami akan cuba lagi! ;)

4 gorgeous yang sedang berbicara!:

Cik Awin said...

sabar ye...lum de rezeki...insyaallah, nnt2 ada la rezeki baby tu...jgn kecewa sgt...

n!da said...

perghh, aku suke beno ayat cube lagi tu. hahaaha

Nur'Ain said...

^__^.. sabar yer babe.. maybe itu yg dinamakan perubahn hormon...

YaT said...

hahaha...nida

ko ni ske benor ayat tue eh....

miza: sabar laa dear..masih byk lagi

peluang tu...rezeki dari Allah,

bykkn berdoa eh..pray for ur

happiness

Simpulan Mati antara aku dan dia

Daisypath Anniversary tickers

Saat Cinta Mula Bersemi...antara dua hati

Daisypath Anniversary tickers