Sunday, May 30, 2010

its all about my birthday and hey!i'm 22 oredi meh?



dengan ini..secara rasminya..pada tanggal 30 Mei 2010
genaplah umur akuh 22 tahun..huhuhu..(walaupun mude..aku rase makin tua)
huhuh...as usual...nothing special on my birthday...no dating with him...
no celebrating...huhuh...
he's too busy lately...very2 busy...hurmm..
takpe..akuh paham..die busy sbb nak cari duit...and i really2 appreciate it...
oh ye..by the way..lupe pulak yg aku dah lame tak update blog nih..
bukan ape..aku ketandusan idea yg amat sgt utk mengarang lam blog nih...
walaupun bnyk peristiwa yg berlaku..tp aku ttp tak dpt nak update...
tak diberi kerajinan kepada jari2 ku ini utk menari2 di atas keyboard ni..
wohaa!!huhuh...

ok..kronologi jadual akuh semalam n birthday akuh is :

1. pagi 29/5/2010 - pegi rumah one of my ex - officemate : kak su...utk pegi tgk her newborn baby..huhuh..comel je..pegi berempat...naik kete nazri..huhuh..
name baby nye liya maisara..sedap jgk.. (name bakal anak akuh nnt best..smpi bf akuh jatuh cinta ngn name tuh..huhuh) dari pagi smpi la ke pukul 2 ptg..
pastu balik umah..smpi umah around 3.00 pm...pastu rehat jap..then...

3.30 pm - tuka baju and pegi ke spa kampung baru utk fetch my friend - zira utk shoot pegi ke masjid pandan indah...akad nikah..akuh yg akad nikah..wohaaa!!bkn la..member kitorg akad nikah...story member akuh yg nikah ni dasat gak la..tak pnh lagi aku dgr kes tuh..huhuh...
kitorg smpi masjid tu around kul 5 pm...then tggu smpi die abis akad nikah..
to be honest..mase aku duduk kat tepi member aku yg nikah tu..aku yg rasekan debaran utk bergelar seorg isteri...huhuh..member akuh tu pulak smpi menggigil tgn die..hehe..
agaknye akuh nnt mungkin berpeluh kot...hohooh...

pastu straight away g umah pengantin..die ade wat makan2 skit..then pastu straight away g superstar karaoke..hahaha..kat wangsa walk..bantai nyanyi 2 jam...gile kuar anak tekak kot..huhuhu...

pastu abis karaoke tuh pun dah kul 9.45 pm...terus shoot g anta zira ke taman melawati pulak..balik smpi umah around kul 10.45pm...dah lemau dah..huhu...

tak bukak laptop pun..just bace ucapan2 birthday tu dari my blackberry je...nak reply through blackberry pun malas..sbb tak puas..kene tgk kat lappy jgk...balik umah..mandi2...tuka baju...
siap2 utk baring luruskan pinggang...huhuh...
tgh2 verangan tuh..tertido..sbb die sibuk ngn bbq die kat umah die tuh..jd nye..kitorg tak msg pun...akuh dah prepare utk merajuk ngn die sekiranye die lambat wish or tak wish langsung kat akuh...huhuh...

sekali..tepat jam 12.00 am..30/5/2010..aku terdengar lagu ni..."its been so long..that i have'nt seen ur face..i try to be strong...but the strength i have is washing away"...hahaha..mmg dah lame kot akuh tak tgk muke die..heheh..akuh ingat cam mimpi..upenye die call..aku angkat je..
die nyanyi...

"happy birthday to u...happy birthday to u...happy birthday to sygku..happy birthday to u..."

i'm sooooo touching...huhuh..eventhough i can't celebrate it with him...eventhough we were apart by the distance...i always feel that he's near to me...right by my side...really...that what makes me so touch last nite...huhuh...and i really appreciate it eventhough there's no special gift from him..bile kite dipisahkan dengan jarak...kite akan lebih menghargai ape yg die lakukan utk kite..even its just a words...thats why kitorg jarang sgt bergaduh...long distance relationship ni memerlukan pengorbanan yg besar..persefahaman...mmg kadang2 curiga tu ade..tp kite kene btl2 kuat...if die faham kite...kite faham die...insyaAllah...akan wujud keserasian...

bile jumpe pun..kitorg tak pernah bergaduh..sbb rase mase utk bersame tu singkat sgt..yela..jmp pagi..ptg die dah balik...walaupun jarak perjalanan tu cume mkan mase 2 jam setgh je..tp kami terlalu menghargai detik2 bersama...n masing2 tak penah nak ego or nak cari pasal tetibe...
yes...with him i feel too comfort...sgt2 selesa..
jgn jdkan ego tu satu perkara yg blh merosakkan satu hbgn.eh...tersasar pulak..
huhu...

then borak ngn die dalam 15 minit je..pastu die kate die nak kemas2 barang..die mintak aku tggu..jgn tido lagi...die akan kol balik..aku kate ok..tp aku tak berjaya tahan mate akuh yg ngantuk sgt2 nih..jdnye aku berjaya tertido dan tak angkat call die around 2.30 am...
bgn pagi td..aku tgk fon ade msg dari die..aku bace...punye la pnjg..mcm karangan sejarah..hahaha..
but i'm touched by every single words on his sms...and i'm too thankful that i've found him as my soulmate..insyaAllah...

pastu...tu je la kisah birthday aku..nothing yg menarik...cume ucapan dari die dah cukup menjadikan birthday aku bermakna...

ok..habis cite bab birthday akuh...nak cite ape wish aku kali nih..hurmmm..tah la..
aku tak mintak bnyk..mintak aku diberi kesihatan yg berpanjangan supaya aku dapat menjaga kedua org tua aku..diberi rezeki yg tak putus2..dan dicepatkan jodoh...aminnnn...

and hari ni je...die kol aku bnyk kali..kejap2 kol..yg sweet nye..aku angkat je..die ckp "birthday girl abg..."
wohaaa!! i like...heheheh...
setiap hari kami cube jd yg terbaik utk masing2...cube perbaiki ape yg kurang...and baru je td gayut ngn die kejap..aku respect ngn die..even die super duper busy sekali pun..die akan curi2 jgk utk kol aku..even just for 2 minutes only! kalo tak sempat sgt pun..die akan sms aku...
thats what makes our relation stronger...

adiah??utk bday kali ni..no present..but its ok.dah tua2 ni tak mengharap sgt pun..huhuh..
sejak2 aku letak gmbr aku n die kat fb aku..takde strangers nak add..hahah..
sbnrnye aku malas nak letak gmbr die lam fb akuh tuh..hahaha..jaat kan..bukan ape..aku kalo boleh taknak la reveal die selagi kitorg blm kawen..tp die dah lebih dulu reveal akuh kot..hahah...tu pasal yg aku letak gmbr aku ngn die kecikje..gmbr die pun pakai spek..so tak bape pasan sgt la gmbr die tuh..wohaaa!huhuh..

last but not least....aku gembira umur aku dah meningkat setahun...n dalam mase yg same aku merindui zaman2 kanak2 n remaja dulu...i really missed that moments...teringat2 mase tadika naik vespa abah balik dari tadika..sgt seronok!ouhhh..tak leh ingat..kang aku sedih lak ase..ye la...sedih sbb tak dpt ulang lagi dah kenangan tuh..huhu

oh ya...bunch of thanks to my beloved mum and dad for a yummy birthday cake..even it's small..it's mean a lot to me..thank u ma n abah...love u with all my heart!



budak yang dah cukup 22 tahun hari nih!

6 gorgeous yang sedang berbicara!:

n!da said...

miza.. happy birthday..
moge2 impian miza td; kesihatan berpanjangan spy dpt jage parents; rezeki yg xputus2; n dicepatkn jodo.. dimakbulkn tuhan, insyaAllah..

She's The One said...

nida : ak tlg aminnnkn...hehe hepi birthday miza..

arisya sofea said...

nida and ila :thank you so much2..heheh

Anonymous said...

miza, hepi besday ke 22!
aku pn sebenarnya tak sanggup nk injak lagi umur, aku smpai skang tak ngaku 22, still ngaku umur 21, kahkahkah...

nizarina said...

miza, hepi besday ke 22!
aku pn sbnrnya tak sanggup nak injak umur ke 22 , smpi skang aku still tak ngaku umur aku, still lagi kata umur aku 21!

arisya sofea said...

Niza : kaw mmg..mane pnh nak ngaku tua..huhuh...toche2...

Simpulan Mati antara aku dan dia

Daisypath Anniversary tickers

Saat Cinta Mula Bersemi...antara dua hati

Daisypath Anniversary tickers