Friday, June 18, 2010

detik indah bersama mu~

huhuhu...
ermmm..ape nak cite ni eh..
dah lame aku tak hapdet blog aku nih...ase cam bnyk nak cite..tp tak rajin jari jemari ku nak menari2 atas keyboard nih..huhuh..
ok la ok la..aku cite jgk la...
on 15/6/2010 till 17/6/2010 aku telah memohon cuti selama 3 hari iaitu dari selasa smpi khamis untuk menghabiskan masa aku ngn si dia...huhu..
ye la..dah 2 bulan 4 hari aku tak jmp die..rindu tak yah ckp la..
mmg betul kate org..bercinta jarak jauh ni bnyk dugaan..bnyk cabaran...
n kene betul2 bnyk sabar, memahami, jujur, setia n berkorban...demi untuk kebahagiaan masing2...sepanjang 2 bulan tak jmp tu..aku ngn die berhubung melalui sms n calls je la kan..nak 3g tak blh..huhuh..tp lame2 aku mulai terasa satu perasaan yg sangat2 tak best utk dirasai..iaitu kesunyian...yup..sunyi yg amat sgt...aku cume berteman kan gmbr die saban malam..ceaa..ayat tak menahan..geli pulak aku bace..hahah..
sebelum tiba tarikh yg dijadualkan die dtg kl tu..kitorg asyik selisih faham je..aku sensitif..die pulak ego sikit...hahah...ade je yg tak kene..bkn aku saje nak duga kesabaran die...
tp tah la..rase rindu yg teramat2 tu wat aku ngn die jadi dingin...
setiap kali aku suarakan ape yg aku rase...die akan jawab...
"kalo nak dekat sentiasa...kite kene kawen cpt...tak blh mcmni..abg tak blh biar syg kat sane sorg lame2...abg tak sanggup..."
abis tu kaw hengat akuh sanggup ke nak jaoh ngn kaw lame2 ha sayangku??!
at last...die dtg juga ke kl..setelah 2 bln 4 hari aku tak jmp die...
betapa aku merindui die..die smpi je..aku naik kete die...tak lepas2 aku pandang die..
smpi die naik segan..hahah..padan muka..sape suh tinggal aku lame2..hhehehehe..
agaknye kalo dah kawen n ditinggalkan lame2 walaupun cume 3 hari aku ase aku tak sanggup sgt...
walaupun aku nak g kursus aku ase aku heret die same ke kancah kursus aku tu biarpun die duk lam bilik je..hahah..da merepek dah..

yg pasti...3 hari bersama ngn die..aku rase sgt2 bahagia n best...die sikitpun tak abaikan aku n tak wat aku rase sakit hati...bile dah jmp..gado pun tak sanggup weh..sbb susah nak jmp kan...huhuh..
buat kekasih hati ku..aku nak bgtau kaw sesuatu nih..

dear my dearest one...

saye sgt sayangkan awak mohd yusri mat yatim...awak tau tu kan??jadi saye tak yah penat2 nak bgtau awk bnyk2 kali..tp saye mesti nak bgtau awk selalu yg saye sayang n rindukan awk...tak boleh tak bgtau..saye pun tak tau kenape saye kene bgtau awk perasaan saye tu walaupun awk sebnrnye dah tau...n mungkin dah bosan dgr saye meluahkan kate2 tu...tp kan..sy tak boleh tak bgtau awk..heheh...awk nak tau tak..setiap detik bersama awk saye rase bahagia..saye rase indah sgt..tp takde la smpi rase dunia ni milik kita berdua..gile ke ape??abis org lain sekeliling kita tu ape?tunggul ke robot?huhuh...saye tak la smpi ketahap nak rase dunia ni milik kita berdua...mate saye walaupun rabun...saye masih nampak wujudnye makhluk2 lain kat dunia ni..

awak...saye nak awk tau ...saye sayang kan awk...tgk..saye ckp lagi sekali perkataan ni..saye dah kate kat awk..saye tak boleh kalo tak bgtau awk..mesti ckp jgk..awk tau tak..saye tak suke sebnrnye bile jauh2 dari awk ni..sy rase sunyi walau saye gelak cam org gile ngn kawan2 sy..tp jauh disudut hati saye..saye rase sunyi bile awk takde...mmg la kite boleh sms n calls tak pnh miss...tp tu tetap tak same ngn awk di depan mate saye ni...awk rase tak mcmane saye rase tu??mungkin awk tak rase seteruk yg saye rase...sbb awk bile ade kawan2 awk..awk tak kisah saye sgt...heheh...tp takpe..saye tetap ingat awk...tapikan awk..saye mcm tak berape suka kot kalo awk asyik2 add pempuan kat fb...hahaha...statement saye ni boleh dikatakan saye cemburu..ye..sy mmg cemburu..tambah2 lagi bile awk komen2 gmbr dorg..gmbr saye tknak pulak awk komen..awk mmg gedik..saye tak suke cemburu2 ni...tp awk suke wat sy cemburu..kalo sy wat kat awk..awk punye cemburu tu boleh wat sy rase nak lempang awk..tp kalo awk wat saye cemburu ngn awk...sy rase cam nak g tepuk je dahi awk dan bgtau sy tak suke awk buat saye cemburu..tp saye tak boleh...bile jmp awk je..sy mesti nak gelak2..nak hepi2 ngn awk..tp saye akan jadi sedih bile awk dah nak balik...macam hari tu..hari last awk kat kl...awk nak hantar saye balik..awk tgk la muke saye mcmane...awk nampak kan??muke kucing nak beranak pun lagi hensem dari muke saye tu kan??mmg pun...saye tau..awk tak ckp pun saye dah tau..tp nak wat camne..setiap kali awk nak balik kan..saye rase sayuuuuuuuuuuuuuuu gile wa ckp lu...saye rase cam...kenape awk perlu balik n kenape kite perlu jauh lagi sekali...tp kalo saye tny camtu mesti awk jawab cmni kan... " kalo syg tak bg abg balik n taknak kite berjauhan..kite kawen..."
saye dah agak..sbb tu saye tny dalam hati je..saye mmg nak kawen ngn awk..kan tawun dpn kite kawen...tp awak cakap mcm awk nak kawen ngn saye esok je...sabar2 la eh..heheh...saye tau awk suke tgk muke comel saye...tp awk kene sabar la..sbb nnt dah kawen awk akan tgk muke comot saye bile saye bangun tido..ok..saye dah merepek..
tp tu la awk..mase awk hantar saye balik aritu..saye taknak pandang muke awk..bukan benci..tp saye takut airmate saye ni tumpah dlam kete awk tuh..abis la cair mekap saye nnt...ye..saye mmg ego...sy tanak awk nampak sy nangis...sy takut nnt awk nangis lagi teruk dari saye..saye tak suke tgk awk nangis...sbb saye tau awk tak hensem kalo nangis..hahah..
tp betul la awk...saye rase syahdu gile lah time awk pgg kepale saye sambil ckp camni "syg jgn nakal2..jgn gatal2 tau abg takde kat cni..."
gile ke saye nak gatal2...ngn awk pun saye tak puas gatal2 lagi...opsss...heheh..
awk....
terima kasih untuk 9 ekor teddybear yg awk bagi sempena hadiah belated birthday saye tu.
gile banyak...smpi 9 ekor awk bagi kat saye..awk nak suruh saye bukak kedai teddy ke??tapi saye tak smpi ati nak jual balik teddy bear awk bagi tuh...sume besar2...saye suke...total teddy yg awk bagi ade 11 ekor kesemuanya...saye sayang sume2 pemberian awk..walaupun ianya cume secebis kertas yg awk conteng2...tgk..betape saye menghargai pemberian awk...
awk...saye nak jiwang jap nih...saye nak bitau...detik2 bersama awk..adalah detik2 yg indah dalam idup saye...awk mmg wat idup saye warna warni mcm crayon...saye terharu awk..walaupun saye tau awk ade tipu2 saye skit...tp saye tak kisah sgt..sbb saye pun kadang2 tertipu awk jgk..opss..tak2..saye tipu je...tgk..saye tipu awk lagi...
heheh..
awk..saye doakan semoga ikatan kita ni kekal smpi akhir hayat...
ye..tawun dpn kite kawen kan..jd sy harap kite boleh jadi yg terbaik utk masing2...
terima kasih sayangku mohd yusri mat yatim utk 3 hari terindah yang abg jadikan sebagai memori terindah dalam hidup sayang...sayang hargai setiap detik itu...dan sayang abadikan sebagai kenangan yg terindah...


aku yg rindukan dia....

6 gorgeous yang sedang berbicara!:

n!da said...

miza.. terharu sgt.. n sgt romantik.. n please lekas2 kawen.. i'm the next happiest after ur fmly.. hoho

arisya sofea said...

huhu..ye ke nida?ko plak yg terharu..die tak de perasaan pun.;.hahahha..hurmm..thanks..doakan aku ngn die kekal eh..huhuh...

n!da said...

insyaAllah..

nizarina said...

eee...sweetnyerrr..cm anak kucing lak comelnyer..(apedehal libatkan anak kucing lak ni..)
mmg weh, cintan jarak jauh ni saket zahir batin tau hahaha..
aku pn merasa and slalu akan gaduh tahap kungfu fighting kalo dh lama sgt tak jumpe hohoho( cm santa claus jer gelak.)
anyway, kem salam kat yus tu k. cakap kat dia aku skang dh cun, tak blur cm dulu hahahaha..
wish u happy eber apter.huhu

CahayaCintaIlahi said...

ahaksss..uik
suwEEEttttnyeee
terAsa jeWles lak
hehehe.. nEWay..
mang rOmantIk kOt
kOrang ni.. hehe
smOge jOdOh brpnjgn
n btOl kata nida tu
cpt2la tawen syg.. hehe

arisya sofea said...

niza : huhuhu...mmg pun..aku kalo dah lame sgt tk jmp..rase cam ade je syak wasangka..jdnye..aku nak elakkan bende2 camtu..kene jmp jgk la..huhu...

naz : heheh..tengkiu tayunk...insyaAllah..aku ngah cube nak cepat kan la ni..cepat2 pun tawun dpn gak..heheh

Simpulan Mati antara aku dan dia

Daisypath Anniversary tickers

Saat Cinta Mula Bersemi...antara dua hati

Daisypath Anniversary tickers