Sunday, November 15, 2009

kejap je dah ari ahad

kejapnye dah ari ahad...ase tak puas bermalas2an di rumah...
hohohoho...
semlm aku bangun kul 12 tghari...bgn mandi makan...tido balik smpi kul 5.30...
perghhh..gile la...ni sume gara-gara batuk n demam yg tak penah nak baik...
huhuh..but arini aku dah ok skit dah...
cume batuk je la teruk lagi...
hohh....
arini aku masak ikan pari masak lemak cili api...
hahahhaha...

and mcm biase la..bapak aku akan jadi org pertama yg rase n komen masakan aku...
huhuhuh...
lepas aku masak tu die pun menjengulkan muke die kat dapur n tny "dah siap masak dah?"
hohoho..ala2 ketua chef gitu...aku jawab "dah bos..."
"meh cni abah nak rase..."
huhuhu...die pun amik sudu...then kali pertama....
kali kedua.....
kali ketiga.....
tibe2..."dik...execellent....wahhhh..pandai dah anak dara abah ni masak...camni baru la abah tak takut nak bagi awk kawen..dah pandai masak...bagus2"

hhahahahhaha..yesssss!!!!i made it!!!yahoooo...
kawan2...sila belajar masak dari skrg okeh kalo dah ade pasangan n dalam hati tu dah mule ade rase gatai nak kawen....*cam akuh*hahahhaha...

siyesly...mule2 time aku mintak nak kawen tu..bapak aku bantah trang tang tang wooo
die kate..
"nak kawen..tp masak pun tak reti...camne nak bagi suami makan...dah kawen bknnye senang2 je blh ckp "yang...makan luar eh arini"...kawen ni tak semudah yg kite sangka...ingat kalo tak pandai masak kawen blh bahagia ke??nak ikat perut suami dari air tangan kite...dari cara kite jage selera die..jage perut die..kalo asik makan luar je..baik die kawen ngn tukang masak kat kedai tu..."

hohoho..itu la kate2 yg abah ku bagi time aku mintak izin nak kawen awal..n kerana itu jgk la aku terpaksa tangguhkan plan kawen aku tu...disebabkan... "BELUM MAHIR MASAK"
huhuhu...sejak tu aku nekad..aku nak kene belajar masak..n alhamdulillah..td bapak aku kate...aku dah layak utk pegang title seorg isteri...muahahhahahaha....
"oh my mr.soulmate..please pinang syg cepat2 okeh...hheheheh..."

so..kawan2...belajar masak dr skrg...kalo korg tetibe dah gatai nak kawen atau keinginan utk kawen tu semakin menggaru2 tangkai hati korg..beh baik korg wat persediaan cepat...
kalo tak..susah parents korg nak bg...huhuhu...
mmg kite ckp kite dah ready...tp dorg nampk kite tak ready...sbb dorg tgk kite makan pun yg mak masak..huhuh..jdnye..cepat2 beli buku masakkan k...
mule2 dulu aku ingat masak kari, masak lemak cili api, masak berlada...masakkan yg selain goreng2 ni susah...tp bile dah buat...alamak...senang nye...
huhuhuhu....
siyes..baru ku sedar...masak itu mudah...tp yg penting kene masak dgn penuh rasa kasih sayang...
huhuhuh..baru sedap n org yg makan tu pun akan bertambah syg kat korg...tak caye sila try eh...


aku dulu bab2 nak masak ni aku tak minat sgt...aku lebih minat wat kek...puding...n so on...
tp sekarang ni dah tau masak sume dah..yay2!!!
huhuhuh....


p/s : hubby...i'm counting days to be ur bride....finally...we make it come true .....yess!!!





2 gorgeous yang sedang berbicara!:

aQ!da said...

ish3.. jelesnye aku tgk org ds pndai msk nih... bile la aq nk jd expert nih..klw tiap kali masak, boring.. mende yg same jer..
sesekali tringin gak nk msk rendang ke.. ececehh.. hehe, msk nasi pn lembik ad ati nk msk rendang.. hoho.. tp aku akan ikut saranan ko.. bli buku masakan.. n try sume resipi.. yup! aku nk bwt jugk nk jugk nk jgk! hehe

RiHiKi said...

heee~cm bez je masak..
masak nasi da oke ar..
msak lauk K O lg maa...haha...
xpe..slow2..

p/s:nk kawen, jgn lupe jmput ea cik miza..hehe..

Simpulan Mati antara aku dan dia

Daisypath Anniversary tickers

Saat Cinta Mula Bersemi...antara dua hati

Daisypath Anniversary tickers