Thursday, October 21, 2010

entry ni untuk NIDA TECIT..hekhekhek

Salam,

Cantik Jelita

entry ni aku buat khas untuk ngko tau nida tayunk..hohoho..menjawab pertanyaan ko pade entry aku yg "bermula sudah persiapan itu" tu...so meh aku bitau ko costing aku utk Engagement Day aritu...yang ni yang betul2 punye bajet...yang mmg dah tgk resit dah.. :

Drumroll please....*mintak penyepak*

Attire

Baju Tunang   -  RM 280.00 (Readymade)

Dokoh - RM 60.00 (yang gantung kat leher tu)

Tudung - RM 49.00

Veil - RM 60.00

TOTAL :  RM 449.00

 

MUA

Kak Amy : RM 250.00

TOTAL : RM 250.00

 

Photographer

Shafek and Member : RM 450.00 (+ outdoor photoshoot)

TOTAL : RM 450.00

 

Catering

Adam Catering : RM 800.00

Laksa - 100

Bihun - 100

Tea & Orange

Kuih Muih

TOTAL : RM 800.00

 

Canopy

Adam Catering : RM 700.00 ( for two Canopy)

TOTAL : RM 700.00

 

Cupcakes + TQ Stickers 122for Guests

Dinigifts : RM 122.60

TOTAL : RM 122.60

 

Miscellaneous Things

RM 600.00

TOTAL : RM 600.00

 

Barang-barang Hantaran

RM 2500.00

GRAND TOTAL FOR ENGAGEMENT DAY :  RM 5871.60

 

Disebabkan aku punye hantaran mmg bagi sekali je time tunang..dats why angka tu smpi bnyk tu..kalo ko bagi time tunang n nikah...tak la smpi bnyk tu...huhuhu...Miscellaneous things tu such as deko2 barang hantaran, manik2, labuci2, alas dulang, reben2, polisterin2 and etc...so dah boleh bajet utk majlis tunang ko nnt??heheh..

 

notakakicomel : hope it helps u nida... :)

notauntukdirisendiri : mak aii..bnyk jgk aku abis duit..dalam tak sedar..ahhah...simpan balik okeh...

7 gorgeous yang sedang berbicara!:

nizarina said...

entry utk nida ke? aku x leh komen ar ni..

She's The One said...

ermm not bad..b'peluh gak r..hohoo..

n!da said...

mak oi,
6k ye..
baru bincang ngn ila smlm agak2 10 ribu ckp ke utk kawen.
tgk2 tunang pn da cecah 6k. giler.
~ aku bwt skali je (tunang + nikah + sanding) kot. jimat. hohoh.

btw tengkiu for this special entry. hoho. i loooiiikkee

~myza~ said...

niza : dah nida yg tny..tp utk sume jgk..ehheh..sila2 la komen..

ila : berpeluh?sikit la..huhuh...

nida : haa..tu la pasal...tp tak terase sgt..sbb tak beli dalam mase yg singkat..beli sikit2..barang hantaran yg stahun pny..then pastu tmbh2 skit la...tak terasa la duit tu abis kejap sgt kan..heheh..


kawen jgn mimpi la 10K cukup...kurang2 15K...eventho buat kat umah je...

n!da said...

~ pengsannnnnnn

~myza~ said...

nida ; ishh..tak pengsan la..kalo lepas kawen tu pengsan aku caye..hahahah

nazliahnazeer said...

nida,haha.incase nida nk tau.sebok je ak. ak nye dlm rm3000++. makan lauk mkn tengah hari n minum petang, satu kpala rm7.50. smua skali rm2.200. ni je yg mahal. tmpat ak duduk mase sarung cincin tu rm150. attire dr hjung kpale smpai hjung kaki dalam rm300++. sbb ak tak banyak barang hantaran time tunang ni,sbulan je prep what do u expect?hahah. ade barang dua je, baju kemeja n satu set jam,tu pun jam tu bapak ak beli.tk leh pk ak time tu nak beli ape.anyway ak special case sbb kind of family arrange,skalik tunang ak pn bnyk mama abah yg tlg. doorgift homemade chocs 2ketui one box dalam rm240. 200boxes.mak ak tmbah krepek2.n masuk paperbeg.mane yg diorg nak diorg beli,buat,n bayor.hahahah. makeup rm100. sbb tmpt ak kampung2 jek,sana sini jimat skit lar.catering pun spupu abah ak.so dpt murah skittt.lain2 hantaran,cam chocs buah kek,cupcakes,n org baginye kuih.

cam pihak laki takde bende sgt,slain duit minyak ape sume nk dtg dr klantan jauh2,barang hantaran die beli kt ak,batik klantan,tlekung sjadah,cincin,lain2cm buah kek chocs camtu.

cam perfume klu ada kawan2 kat US or UK blh kirim kt diorg. murah la. kt sini rm250++.kt sana satu set dpt la dlm rm160 camtu.jimat banyak kan! tambah nk krismas ni. hehe. tu jela.extra info plakk. hee

Simpulan Mati antara aku dan dia

Daisypath Anniversary tickers

Saat Cinta Mula Bersemi...antara dua hati

Daisypath Anniversary tickers