Monday, November 29, 2010

.::.kerja kahwin Part 1 - kain nikah n sanding.::.

Salam,

Hai jelitawan!

semalam hari ahad bersamaan ngn 28/11/2010..aku n en. abg telah melaksanakan misi utk persiapan perkahwinan kami…pagi ahad tu..en. abg datang amik kul 12..pagi tu aku dah bitau mak ayah aku lagi sekali yg aku nak kuar ngn en. abg pegi beli kain baju nikah kami…then mak aku ckp “arini tak silap mama ade pameran pengantin..kat mane tah..PWTC kot..” aku baru teringat..ha’ah la..ade pameran pengantin..cantik gak..boleh singgah..mane la tau kot2 jmp yg boleh kami book…n lagi best…sbb kali pertama pegi pameran pengantin ngn en. abg..terasa betul2 nak kawen..eh..memang la betul2 nak kawen..takkan memain lak kot..heheh..semlm jmp aku dah bagi sijil kursus kahwin aritu…n borang nikah..yeayyy!!kami dah boleh kawen..heheheh…tak sabar nak suruh en. abg isi…abg..cepat2 isi tau…nnt pas kat syg tau..pastu boleh kawen dah..wohaaa!gile tak menyabar aku nih…sabar2…

tghari tu kami pergi ke The Mall..cadang nak parking kat PWTC je..tp memandangkan aku sndri tak penah parking kat PWTC tu..aku pun tak tau parking die kat belah mane..walaupun berjuta kali dah aku lalu jalan tu tiap kali nak g the mall kan..huhuh..last2 aku decide pergi The Mall je..parking kat ctu…oh ye…en. abg dah merasmikan Spek Ray Ban baru die…ouhhhh…hensem!ai jatuh cinta lagi!terase dihargai je bile die pakai pemberian aku..heheh…pastu smpi kat The Mall, aku tny en. abg..lapar tak..die kate lapar..aku pun ajak die g makan dulu kat CRS…chicken rice shop..hehe…makan2..sembang2…gelak2…pastu makan..pastu sembang..pastu bayar..pastu kuar jalan2 dalam the mall…dah kebetulan ade kat the mall..aku ajak en. abg teman aku g wat manicure..en. abg dengan setianya teman..walaupun die sbnrnye dah boring..hehhee..adinda mintak mahap ye kanda…pastu tgh2 buat manicure tu aku tgk kat luar hujan lebat..aku dah harap2 dah hujan reda lepas buat manicure tu..sbb nak lintas g PWTC pulak.nasib baik hujan reda lepas tu..so kami pun tanpa buang masa *walaupun sblm tu dah buang masa* gerak g PWTC pulak…smpi kat PWTC tgk tak la ramai sgt org kat pameran pengantin..tak mcm seblm nih..smpi aku rase nak pitam…huhuhu…tp ramai India la pulak..sbb pameran pengantin satu malaysia..hurmmm..msuk2 tu..kami pun mula la pengembaraan dari booth pertama smpi ke hujung booth..tawaf pameran pengantin tu n collect sebnyk mungkin brochure..walaupun brochure yg same..hahhah..yang aku herannye..ramai vendors kat ctu kate..”eh..akak bukan yg dtg semlm tu ke?”mak aihhh..akak semlm kat cheras dik uiii..celah mane pulak ko nampak muka akak kat ctu?chettt…ramai sgt ke yg copycat muke haku?huhuh..jalan punye jalan punye jalan..singgah punye singgah..tny itu tny ini..discuss itu ini..tny en.abg…kali ni aku takde bnyk sgt yg berkenan..especially bab kad n pelamin…erghhh…disebabkan aku mencari photographer…sekali tersinggah kat satu booth photography ni..one of bienda n dia fadilla pny photog…aku n en. abg pun duduk n discuss few things ngn photog tu…en. abg pun mcm setuju if aku pilih die utk photog…sbb kan..pakej die yg die bagi tu…bnyk kasi freeeeeee oooooo…tu yg wa mau tu…hehehe..dengan itu..aku pun telah membooking photog tu dengan jayanya…deposit paid RM 300….plan nak cari videographer..tp hati aku kate..tggu je respons dari abg videographer yg aku dah berkenan sgt ngn hasil keje die tu…jgn gopoh book videographer…sbb bnyk nye videographer yg aku tny kat pameran pengantin tu harga die..mak aihhh..aku ase kalo nak gadai bulu kaki pun tak laku kot…nak kate editing cntik ke tak..tak berape sgt..pd pndngan aku la..pd pndgn korang..ok la kot..tp aku tetap nak jgk brader tu…last2..smlm hasil di pameran pengantin aku cume dapat booking photographer je..alhamdulillah..aku tak yah pening2 pale dah nak pk photog..

kami duduk kat pameran pengantin tu je dah dekat 5 jam…pstu baru teringat kain baju nikah tak pegi cari lagi..aku pun kuar dari situ n patah balik kat the mall..bayar parking n terus shoot pegi jalan TAR pulak..sib baik kl semlm tak jem..kalo tak..sakit hati je…pegi semua house..parking..pstu jalan kaki pergi ke Euro Moda…masuk semlm dah 3 kali aku pegi situ..kali pertama pergi ngn opismate..cuci mate..kali kedua pergi ngn en. abg..dah buat pilihan..kali ke 3 pegi semlm mmg utk beli je la kan..heheh..akak tu pun dah kenal aku dah..hehe..die yg entertain kami semlm…best ngn akak tu..sempoi je..pastu kami pun pilih la kain baju nikah yang aritu tu…confirm…pastu pegi tingkat atas pulak…utk cari kain nak buat baju sanding…pilih punye pilih…bincang ngn en. abg..n setelah beberapa kali badan kene balut ngn kain2 kat situ…and setelah aku tunjuk design baju yang aku nak kat akak tu..makanya…telah selamat la menghabiskan sebanyak RM 2308.00 untuk persalinan nikah n sanding…nak tempah terus..tp tailor tu pulak takde…makanya..kain tu dibawak balik dulu la…kuar dari euro moda dah pukul 8.30 malam..en. abg ckp “eh..td masuk kedai siang..kuar kedai dah malam” wahahah..en. abg..saye bahagia sgt ngn awak tahu!

mase tgh pilih2 kain..ade akak kat ctu ckp…beruntung aku dpt en. abg..lelaki yg senang utk dibawa berbincang n boleh buat keputusan..yang tak bnyk kerenah..alhamdulillah…aku sendiri rase beruntung sgt dpt en. abg…tgk muke die je hati aku dah bunga2…tak tau la..mungkin itu lah bahagia…terima kasih Ya Allah..mengurniakan dia dalam hidupku…

balik semlm singgah jusco..makan..sbb aku dah rase mcm nak pitam…badan aku rase tak selesa..kepala pening..jadinye..singgah jusco..makan kat johnnys…heheh…best sgt..dpt makan ngn en. abg…yela..org bercinta jarak jauh cam kami n jarang2 jmp ni..mmg setiap saat rase sgt berharga…dpt duk makan dekat2 pun jadi la..pendek kate..dpt bau perfume die pun dah kire beruntung la tu..huhuh..selesai makan..en. abg anta balik..smpi umah kul 10…ujan…apak aku ajak en. abg masuk dulu…heheh…buat air utk en. abg..tunjuk2 kain kat mak apak aku…pastu en. abg duk tgk2 balik brochure pameran pengantin…sembang2…pastu kul 11 en. abg mintak izin nak balik…*saya rindu die!!*

jadinye..dengan berakhirnye hari ahad semlm…maka..beberapa perkara telah selesai..jom review skit :

1. photographer – Booked!

2. Kain nikah - Done!

3. Kain Sanding – Done!

dan pagi tadi…dengan jayanya..saya telah tidak menghadirkan diri ke tempat kerja sbb sangat penat..ouhhh..tp harini..pagi2 check email…rase HEPI sbb abg videographer yg aku idam2 kan tu respons email aku..discuss few things ngn die..n kul 4.00 petang td..terus aku pegi bank and bank in kan deposit…so..maka..dengan itu…selesai sudah satu perkara…iaitu videographer…deposit paid RM 500.00…alhamdulillah…moga perjalanan selepas ini dipermudahkan lagi…aminnn…

notakakicomel : abg!!rindu!!!ishhhhh…parah…

4 gorgeous yang sedang berbicara!:

n!da said...

abg pon rindu ayang jugak2.. kekekke

She's The One said...

amboii..jeles i..hu3

CikSyafa said...

very shuweet couple ^___^

yeay dah mula hunting barang kawen


btw i follow u ya

~myza~ said...

Cik syafa : hehe..thanks darl...

Hunting barang kawen..ehehe..but now tergendala skit sbb baru lps operation...

Thabks darl follow vlog picisan ni..hehe..nnt I follow u kay..kEep in touch.. :)

Simpulan Mati antara aku dan dia

Daisypath Anniversary tickers

Saat Cinta Mula Bersemi...antara dua hati

Daisypath Anniversary tickers