Wednesday, April 29, 2009

hangennnnn!!!!!!!!!

fuhh..arini mmg betul2 menguji kesabaran aku...
hengat aku ni bionic woman or org yang ade tgn banyak agaknye??
i'm quite weird la..why eh bile dah jadi bos mesti rase yg diri tu perfect in everything???
pastu salah sendiri tanak ngaku...mesti nak tuju jari telunjuk yang tak cun n tak hensem tu kat org bawah a.k.a kuli die???walhal org bawah ni BERTINDAK MENGIKUT ARAHAN...arahan pulak sape yang bagi eh???sndri bg ke or dorg yg bagi???dorg yg bagi kan??pastu bile salah knp mesti salahkan org bawah jgk eh???sbb arahan tu datang dari die..patutnye marah la diri sendri!!warghhhh!!aku ni blh jadi incredible hulk kejap lagi ni...sori la.aku ni bknnye org yg blh ditindas sesuka ati n bknnye org yg blh nak berlembut2 dpn org atas kalo tu bkn mmg salah aku..walaupun tu BOS!!patut la my hubby ni tak suke sgt keje ngn org..n bg chinese..keje MAKAN GAJI ni adalah keje yg paling hina...bagi dorg la...sbb tu ramai chinese ade business..hurmmm...saketnye atii aku arini..aku tak pandai nak ampu2 bos..tak pandai nak bermanis mulut nak bodek2 ke..nak baik2 ke...no...sbb aku ade prinsip yg mak aku ajar aku dari kecik lagi...jgn mengampu or nak baik2 ngn org...sbb nnt org tu jgk yg akan tuding jari kat kite balik...baik tu jgn..tp hormat je...tak yah nak tunjuk baik kat org sgt...sekrg dah besar baru aku paham maksud die...aku mmg sangat benci org yg tuding jari kat org lain walaupun ARAHAN TU DATANGNYE DARI DIE..patutnye sblm die marah org lain..die kene marah diri die dulu..sbb org bawah ni cume terima arahan dari org atas je..org atas ckp A..A la org bawah buat...tp kene jgk marah...aku mmg pantang btl mende2 camni jadi..mmg la org kate..lumrah la tu keje..aku pun tau tu lumrah bekerja..tp jgn la wat taik ngn org bawah yg dah bertungkus lumus siapkan keje die...aku pun tak paham...

ape punca aku hangennn ari ni??sbb bos aku ni ade meeting..aku dah prepare all the document needed for meeting ptg ni..ptg ni die ade 2 meeting..so then aku prepare ape yg ptt...pastu tny aku mane laporan TGB..aik???knp tny aku??laporan tu aku dah bg kat die..die yg pgg...pastu die marah2 aku..die ckp "miza..u lain kali wat la keje tu betul2..saya penat la mcmni..every single thing saya nak kene ckp ngn u..u sebagai S/U, u kene la amik tau pasal bnd2 ni.."see...aku jgk yang kene...aku ckp la.. "eh puan, saya dah bagi kat puan ari isnin aritu..dan puan takde bagi balik pada saya laporan TGB tu.." for first time..aku sabar lagi..then die ckp "mcmane u ckp bagi kat saya..sedangkan takde pada saya??"aku jwb "sy tak tau la kalo laporan tu tetibe hilang..but i still remember that i put the report on your table that evening.." baik lagi aku ckp...pastu die ckp "i tak tau la mcmane u all ni wat keje..sume tak blh nak harap..." whoaaaaa..ini suda lebey ni...aku rase kalo aku free hair blh nmpk kot telinga aku ni kuar asap...ape die hengat die je ke yg wat keje??n sumenye perfect??? aku jwb balik "maybe ade atas meja puan tak..puan dah tgk ke??" agak keras skit la... "dah..sbb saya dah tgk tak ada la sy mintak kat u...kalo u tak pecaya..u cube cari"...mendidih2...sabar2...aku pun dgn rase hanget tu cari la atas meja die yg bersepah2 dengan kertas2 amende ntah..carik punye carik..ade je terselit kat situ...ikut ati aku mmg dah...tp atas RASE HORMAT..aku ckp "ni bkn laporan TGB ke puan???" die terkejut..pastu sengih2..WTF..ko dah maki2 aku td..dah downgraded kan kuli batak ko ni..pastu blh sengih2...aku terus kuar dari bilik die...smpi kat pintu aku ckp "lain kali cari pakai mate..kalo cari pakai hidung mmg tak jmp...huh.." tp slow je la..kalo die dengar aku tak kesah pun..bknnye aku tanak respect die..but die tak respect n tak appreciate keje kite as KULI BATAK die ni..dah tu..mintak maaf pun tak..mane moral value as a HUMAN????kalo sekali tu tak kesah la lagi..ni dah banyak kali asyik nak salah kan org bawah je..ingat la skit..org bawah ni buat keje u all tau...yang aku peliknye..pandai kutuk2 org bawah..tp diri sendri nak bukak komputer n gune basic komputer pun tak reti..camne ni???aku mmg btl2 tak paham..keje kerajaan mmg camni eh?????
sumtimes aku rase...my GOD!!kesabaran aku mmg dah kuar signal merah ni...

betul kate cikgu ****...aku ingat lagi kate2 die yang dah benti jd cikgu "sy tak paham..kenapa bile kene marah..esok datang keje lagi..dah kene marah..esok tunjuk muke lagi..kene maki..datang jgk keje...mane nilai2 maruah kite sbgi seorg manusia???"
now dah terkena kat batang idung aku sndri..baru aku tau..ape maksud cikgu...
tapi takpe..aku bersabar selagi termampu...aku mmg tak reti nak hipokrit..tak de maknenye aku nak tunjuk2 baik dpn bos..buat itu buat ini..arahan sndiri..marah org lain..knp tanak marah diri sndri eh???aku pun pelik...pastu tak de pulak nak kuar words "sorry"
dah jadi org atas mmg camtu eh??kalo camtu aku tanak la jadi org atas..hilang nilai2 sebagai seorg manusia...cehhhh...

1 gorgeous yang sedang berbicara!:

YaT said...

wow...dasyat gle bos ko nie..hangennn ko nie pn leh tahan gak ek...pape pn ak respect arr kt ko..mmg saba tahap cipan nye..membe ak sorg da mintak da tukar kementerian, x tahn ngn bos die..pmpn gak..mmg cerewet ek dapat bos pmpn..saba je la ek..

Simpulan Mati antara aku dan dia

Daisypath Anniversary tickers

Saat Cinta Mula Bersemi...antara dua hati

Daisypath Anniversary tickers