Friday, July 31, 2009

salah aku ke ?????

hari ni adalah hari yang membengangkan aku dan seluruh badan aku....
dari hujung rambut smpi hujung kaki aku bengang...
to PA2 yg ade...korg rase salah aku ke???
bagi pendapat skit??
camni cite nye...kat opis aku ni ade 3 position big bos...
Ketua Pengarah (KP)
Timbalan Ketua Pengarah 1 (TKP 1)
Timbalan Ketua Pengarah 2 (TKP 2)

so...kat cni makhluk asing tu aku namekan akak NH..okeh...arini die cuti..die mintak aku ganti tempat die utk arini...so aku pun ingat die dah ckp ngn boss aku..upe nye tak ckp lagi..okeh la..
tak kisah la...bos aku pulak dari ari isnin aritu smpi ari khamis die takde di opis..sbb die ade seminar..and opkos la bile balik opis harini..die akan ade banyak keje kan???pastu aku pun smpi2 pagi tu aku masuk bilik bos aku untuk bitau yg aku akan ganti PA TKP 1...then..unexpected answer yg die bagi..die kate :

boss : mcmane die boleh suruh miza yg ganti???mane blh mcmtu...sbb saya ade..lain la kalo saya cuti or saya ade meeting...tak boleh mcmtu..sbb you attach ngn saya...ekcelli tak blh ganti PA dengan PA...tak pe miza..you tak yah pegi..stay je kat cni... (dalam ati aku time ni..mmg aku rase cam...sayang kat bos aku..hehehe...walaupun sblm ni die bnyk marah2 aku..tp die jage jgk aku kalo org lain nak pinjam2..) sepatutnye admin yg akan carikan org utk ganti...typist yg should be ganti tempat die...bkn you..sbb you ade boss you sendiri...

aku pun lepas die ckp camtu..aku pun call la cc admin...tp die plk blh takde..die g makan..so staff kat ctu bg no fon enpon die...aku pun ok la...tak sempat nak call enpon cc admin ni...
tuan punye tmpt si kak NH tu call aku..die terus tny

NH : "miza!!nape tak g tempat akak???!"

aku : cik dah tak bagi...sbb die pun ade bnyk keje nak mintak sy buat...

NH : laaa..abis tu mcmane???miza..sllu nye sblm2 ni kitorg PA2 akan ganti PA yg cuti....takde pun tak blh..tak de pun boss kitorg tak bagi..bos kitorg mesti bagi sbb die tu one of the big boss...
abis ni mcmane??

aku : saya dah call admin..mintak cc carikan ganti...

NH : kalo blh cepat la ye..sbb sian bos akak tu..die tu bnyk keje miza..kalo takde sape ganti mcmane??

aku : ok..nnt miza ckp ngn cc tu... (dalam hati aku dah nyumpah2 dah..ko tau bos ko bnyk keje yg ko g cuti tu nape???doboh tul la!!!!)

pastu aku pun call la cc..die pun kate ok..die cari kan ganti..
sekali die suh PA TKP 2...si kak R ni pulak yang ganti..TKP 2 ni kebetulan pulak g kementerian..so kak R ni pun g la ganti..
tp sempat die masuk bilik aku n pesan kat PA seblh aku ni..ckp kalo dgr tepon tempat die bunyi tolong tarikkan..pastu PA seblh aku ni tny..R nak g mane???
then dgn muke masam si R n jawab "g tempat kak NH..takde org ganti..." smbil pndg2 aku..
what the hal???aku pun wat bodo jela...
si R ni kawan baik kak NH ni...so paham2 je la ape jadi selepas itu...tersebarla berita "PA CIK DAH TAK BOLEH MINTAK TOLONG...PA CIK DAH BESAR KEPALA..."
shit!!!!! MySpace

pastu aku baru nak mule keje.cc admin tu tepon...

cc : miza..miza kene pegi jgk la jaga tempat NH tu..sbb tadi TKP 1 terkejut tgk R yg jage...bkn miza...miza kene g jgk...sbb R tu jge time TKP 2 takde je..sbb die g kementerian...nnt bos die balik..die kene balik bilik die balik ... (wtf!!td kate bos korg akan bg jgk sbb die tu big boss..ni tetibe cite lain pulak..mmg h1n1 tul la..!!!) MySpace

aku : ok (sbb dah malas nak cite pnjg2 ngn org yg tak paham bahasa) MySpace

cc : miza pegi naaa...kalo cik dah bg keje..bwk je keje tu skali wat kat ctu..

aku : ok... (korg tau tak..sbnrnye dalam admin tu melambak typist..melambak dak2 sambilan...tp die tu kedekut anak buah die...taik itik tul !!!!)

pastu kak R ni pulak tepon :

R : miza...cc dah bgtau kan tadi??

aku : dah... MySpace

R : ok...tp TKP 1 takde pagi ni..ptg baru ade...

aku : ok MySpace

hang up call n dlm pale otak ni dah serabut..keje tak menentu...pastu aku bitau bos aku..
bos aku still ngn pendirian die..tak bg jgk..die kate :

boss : dorg tak leh wat camtu...dorg ni nak kene ni..biar saye sndri tepon cc..."

die call..tak jwb..sbb time tu nak rehat dah...then boss aku kate,...

boss : takpe miza..miza g makan dulu...ptg nnt kite tgk camne...dalam admin tu melambak2 org die...kenape you pulak yg kene ganti..pandai betul dorg ni...takpe..nnt saya call cc tu..kalo tak de org jgk..suh die sendri yg jge...

aku : ok puan.. MySpace

tapi aku mmg bengang gile la ngn org2 kat cni...dulu aku kat opis lame tak de masalah pun ngn mende2 camni..tibe2 jadi camni...mmg aku sangattttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

MySpace

lepas ni aku tau...konpem cite pasal tu akan heboh satu jabatan...pastu org akan cop aku ni besar kepala..tp aku bertindak atas arahan bos aku sndri..kalo bos aku dah tak bg...takkan aku nak pegi jgk..sbb aku ditugaskan utk jage die..bkn org lain....so aku ke yg patut dipersalahkan dalam hal ni????

kalo aku dgr la mulut2 sumbang yg membawa khabaran buruk ni..aku akannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

MySpace


penyek2kan dorg cmtu..pastu goreng bagi serigala makan....hayarkkkkkkkk!!!









5 gorgeous yang sedang berbicara!:

Amphenous said...

fuiyooo...penuh dgn emosi...mmg plot sgt teratur tuh...salute laa sis...ngeh3..

ala...biasa laa tuh...mulut orang..mmg ssh tutup...amph pon penah kena...sampai skang HR amph tak suka dengan amph...but amph still dgn amph py pendirian and jobscope...apa yang amph pk is "aku ganti tempat dorang skang...dan tak tentu laie dorang akan ganti tempat aku nnt bila aku takder.."..so biarkan jerk laaa...

bak kata Alfonso de' Albuqurqe;
"Live ur life while you can...and when people say saomething about us, just smile and said Pegi Laaa Mampus!! and you can walk happily and totall satisfied!!!" hahaha...

naDia aZ!z said...

hehee..sabo yee..
aq pn pnh gak jdik camni..
cam huru hara tau jaga 2 bos dlm 1 masa..kang ngh jwb tepon bos ganti,tpon bos sndiri lak bbnyi..ahahaa..=D

tp seb bek ar bos yg aq ganti tu mmahami..die da bg arahan mandatori kat typist..suh ganti if ade PA yg cuti..ahahaha..

n ofcoz la typist xpuas ati kn?
haa..kesinambungan nye..si typist tu ngadu kt 'pgawai blagak' dlm entry aq ari tu..

*hehee..terpjg lak bebel..=P

nazliahnazeer said...

pergh..ble miza sdh meletop.ahaks.sabo jela.ak pn bngang klu de kt tpt ko.mjur la kt sni ok.phew.sgguh lega.mmg cne pn p/a kne la ikt ckp bos sndiri, ikt arahan bos sndiri.yg lain2 tu nyemak je.

aQ!da said...

hurm...
sbnrnye terlalu banyak persoalan dlm perkara mcm nih...

1st kite kene cosider kerje n bos sendiri

2nd kene consider jgk kat typist yg kene ganti tu, PA bkn skop keje depa...

3rd kesian kat cc tu.. bkn salah depa...

kesimpulannya... think positive..

kat tempat aku ni pown..cengginila jugek crite nye.. same je..

Ktorng pn da tatau nk bwtpe...
Anyway thanxs miza sb at the same time da curahkn rasa ati ktorang ni...

bagi pihak; PA2 sedonia.. heheh

YaT said...

best gle cite ko...salute babe!!

Simpulan Mati antara aku dan dia

Daisypath Anniversary tickers

Saat Cinta Mula Bersemi...antara dua hati

Daisypath Anniversary tickers