Sunday, July 18, 2010

JUMAAT 16 JULY 2010..hari bersejarah..hari paling bermakna…hari yang indah…

okeh…huhuhu…ehem2…cubaan suara 1 2 cubaan suara…okeh..dengan ini..saya mengumumkan saya telah selamat dirisik oleh En. Abg pada hari JUMAAT 16 July 2010 jam 6.35 petang…huhuh…hanya ALLAH yang tahu perasaan aku mase tu…kan pada entry aku yg seblm ni aku ade bitau yang aku tak tau camne nak ckp ngn family aku yg En. Abg nak dtg bawak family die…bayangkan..dari pagi smpi tghari tu  aku tak ckp pape pun lagi kat mak ayah aku…huhuh..En. Abg janji nak smpi umah aku dlm ptg lepas asar…tghari tu..mak aku bawak kuar ikan patin yang aku beli kat k4 mlm b4 tu…mak aku suh aku masak…then aku pun buat la..pastu mak aku tny..nak buat semua ke ikan patin tu..aku kate ha’ah..mak aku tny..tak banyak ke?then aku jawab “ ermm..adik mmg nak masak lebih pun..sbb ptg ni yus ngn family die nak dtg” mase aku ckp tu..aku berdebar gile wehhh..kalo jantung aku boleh meletup..die meletup dah wehhh…hanya ALLAH yg tahu..dlam hati aku sangat2 berdoa supaya respon mak aku positif..then mak aku tny…”die nak dtg?watpe?” nada mak aku tny tu mmg ok la…aku ckp la..sj je..nak dtg ziarah…huhuh…pastu mak aku cam senyum je..tak ckp ape..fuhhh..lega weh…dulu mak aku tak camtu..kalo ade org nak dtg umah je..mesti die cam merungut2 skit…huhuh…pastu time tu aku dah rase semangat aku dah ade skit..tinggal nak ckp kat bapak aku je..time tu aku tak ckp lagi kat bapak aku…pastu kan..bapak aku pun g solat Jumaat…dalam hati..bile aku nak ckp nih…aku pun time tu bersilat kat dapur…utk siapkan ikan patin masak tempoyak…huhuh…semangat wehh..nak bagi En. Abg rase..pstu bapak aku balik tu..aku hidangkan nasi sume..bpk aku kate aku masak sedap..then die kuar statement camni “ huishhh..sedap dik awak masak..kalo camni masak..nak jamu mak mertua tak la malu…” pastu terus mulut aku ckp “ptg ni yus ngn family die nak dtg” again..hati aku berdebar2…tggu respon dari bapak aku pulak…pastu bapak aku respon “yeke?pastu?kul bape die nak dtg?mama dah tau ke?”huhuh..bapak aku pun respon ok..time tu aku nye dup dap dah kurang skit dah…fuhhh…pastu bapak aku pun tny a few question about aku n En. Abg…huhuh…aku jawab ngn tenang…aku yakin ngn jawapan aku…pastu aku dah cool skit dah..bile respon mak ayah aku baik…cumenye time tu aku risaukan respon mereka bile family En. Abg bitau hajat dorg sebnr…pastu aku kejap2 msg En. Abg…kul bape sampai..mak ayah aku menunggu..pastu dalam jam 6 ptg…family die pun smpi..perghhh..menggigil2 aku wehhhh…aku terus lepak dapur…buat air..pegang cawan jelas ketara parkinson aku wehhh..terus otomatik parkinson dtg..hahahha…pastu aku msg En. Abg yg berada di dpn..mase tu mak aku kat atas mandi…hehhe..aku ckp ngn En. Abg..tak berdebar ke..die kate tak..cettt…ye la tu tak berdebar…pastu mak aku pun turun..lam hati aku berdoa..sumenye berjalan lancar…pastu aku pun hidang la air n buah2 kurma, air zam2, pistachio n kismis dari mekah tu kat depan…pastu aku pun duk kat depan bersama2 mereka…aku pakai jubah okeh time tuh..huhuh…pastu bapak En. Abg terus mule kan dengan sesi perkenalan..bapak die kenalkan mak En. Abg..kakak sulung En. Abg…dan adik En. Abg..aku tgk mak aku cam suke je ngn family En. Abg…rancak betul mak aku berborak ngn family die..pastu bapak die pun terus direct to the point  je wehhh..bapak die ckp tujuan dtg nak risik aku..nk rapatkan hubungan dua keluarga la..mcm2 la…time tu aku nye debor..rase nak nanges weh…pastu tup2..mak die kate “ dah setuju la ni kan..kalo dah setuju saya nak sarungkan la cincin nih..”OMIGOD!*dlm hati..cepat la sarung..cepat la..huhu..aku ingat mak aku nak ckp camni “ simpan la dulu cincin tu..biar kami bincang dulu” tp mak aku tak ckp camtu..mak aku ok je..siap senyum lagi wehhhh…then mak die bangun pastu g kat aku..sarung cincin…Ya ALLAH…time tu..aku rase sgt2 sebak wehhh…yela..dah banyak yg aku lalui ngn En. Abg utk lepas ke tahap nih…mcm2 yg kami lalui…mmg betul kate org…kesabaran tu takkan sia2…pastu dah sarung cincin tu…aku tgk En. Abg urut dada…n die senyum lebar…pastu mak aku tny…”nak tny la..bile nak wat kendurinye nih?” aku terus pandang En. Abg n pandang mak aku..dalam hati.bior betui mak aku nih…tak tny bile nak tunang pun..tny terus pasal kawen..huhuh…pastu dah borak2 skit..family die mintak diri nak beransur…aku pun g bungkuskan ikan patin masak tempoyak tu…pastu dah abis sesi lambai2…masuk umah..mak aku tak abis2 puji family En. Abg…alhamdulillah…mama…terima kasih kerana memberi restu yang adik dambakan selama ini…insyaAllah..die akan jadi menantu mama yg baik…

 

then dpat msg dari En Abg :

En. Abg : syg…abg gembira sgt ni…

Me : syg pun…

En. Abg :  i love u syg…alhamdulillah ape yg kite harapkan jadi kenyataan…

then msg die tgh malam tu…

En. Abg : baru merisik pun abg dah rasa bahagia sgt2…nti bertunang lagi abg bahagia…bla kawin nnti mesti abg rasa itula kebahagiaan sebenar yang abg tak pernah rasa sebelum ni…syg..abg cintakan syg…thanks syg sebb sudi jadi teman hidup abg…n thanks atas pengorbanan syg selama ni..abg takkan sia2kan syg…

me : dah selamat zzzzzzz…hahahahah

 

“Ya Allah Ya Tuhanku…sesungguhnya aku teramat2 bersyukur diatas rasa bahagia yang Engkau kurniakan padaku…terima kasih Ya Allah atas rasa indah ini…kekalkan lah kebahagiaan kami hingga akhir hayat kami…limpahkanlah kami dengan rahmat-MU…ikatlah kami dengan tali bahagia-MU..pupuklah rasa cinta dan kasih diantara kami.aminnnnn”

 

inilah gambar2 yang ade..mmg ade 3 gambar je okeh..huhuh…

38314_1474485414455_1003263853_1432312_7322631_n

huhuh…saat cincin disarung…oleh bakal mak mertua ku…*sila lihat betapa mak saya tersenyum*

38165_1474486094472_1003263853_1432313_2918447_n

ok…telah selamat…cium jgn tak cium..kang kansel jadik menantu kang..hohoho…time ni aku sebak okeh…

34305_1474484454431_1003263853_1432309_7451992_n

okeh..posing bersama cincin…ermmm..kesemua gambar adalah dari henpon ayong *kakak En. Abg*

ok…aku dah tersangat2 legaaaaa…n aku bahagia…heheheh

7 gorgeous yang sedang berbicara!:

She's The One said...

waaa..finally..ak lak rse t'haru..hu3..congrats2..

p/s: 1st ak tgk ko t'lebih rajin hupdte blog ni..hohoo

n!da said...

beshnye.. ble ad membe2 menzahirkan dalam bentuk cenggini baru aku rase kurang gementar sket.. haha.. salute la kt ko miza.. caya larh.. haha.. klw aku da pengsan kot.. haha

nizarina said...

uish..cincin habib tuh..huhu
ok 1 2 3..tahniah la weh..
akhirnyer mak ko kalah gak..(gurau jer) haha..kemenangan bagi pihak ko hoho..

CahayaCintaIlahi said...

hehehe weii...terUja
ak nak bace smpai bes..huk huk..ak lak yg sedey.. hahaha neway..congRAts to u dear.. cpt² la tunang n tawen lak ek.. hehehe

n!da said...

niza.. tang mane ko ushar habib nih? haha.. musykil aku..

miza.. sume ni berkat kesabaran ko.. Allah sentiasa berada di pihak yg benar.. ececeh.. lebeh2 lak. hoho

arisya sofea said...

ila : huhuh...thanks beb...aku marathon tu hapdet blog aku..sehari bape entry aku wat tah..hohoho..

nida : heheh..ko gementar ke?mule2 tu mmg gementar beb...dah lepas satu bab yang ni..baru ko legaa...

niza : hehehe..tengkiu beb...huhuh..

naz : heheh..teruja eh naz?heheh..insyaAllah...nnt aku post pasal tunang pulak k..

nida : tu la..kesabaran tu takkan sia2..

CahayaCintaIlahi said...

hek hek yep.. la miza..hehe membe2 da nak ke alam yg len ke alam perkahwinan sume..ak tumpang gmbyra taw.hehe.. yep..ak akn tgu ngan pnoh sbr chewah..hehe

Simpulan Mati antara aku dan dia

Daisypath Anniversary tickers

Saat Cinta Mula Bersemi...antara dua hati

Daisypath Anniversary tickers