Wednesday, July 28, 2010

Preps to engagement ceremony~

omigod…tinggal lagi beberape hari..rase cam tak sempat..rase cam sempat..huhuh…bile mood malas dtg..mesti aku ase..ala..lmbt lgi..bile mood rajin dtg…mule la…aduhh..tak lame lgi ni…camne ni..hehehe..entry semlm kan aku cite yg En. Abg tak msg langsung kan..so mase lunch tu..aku msg die..konon2 nak try ngiyau2 la kat die yg aku teringinnnnnn gile telur ikan duri..sedap wehh kalo wat kari..aku text die :

Me : abg..syg teringinnnn sgt nak makan telur ikan yg besar2 tu..yg sllu org masak kari tu…

En. Abg : (reply sejam lepas tu) kat mane nak cari telur tu syg?

Me : akhirnye dpt jgk msg dari bakal tunang syg ni..ingatkan tamau msg syg dah…ala..dulu telur ikan tu bnyk kat cni..skrg ni bkn takde..ade tu ade..tp mahal..sekilo smpi RM30…dulu ms syg kecik2..mama sellu masak kari telur ikan tu…

En. Abg : beli kat pasa belambak..pastu masakla…

Me : (sgt sentap) hmmmm…ok…

okeh!mase bace msg die tu..sgt sentap okeh!terase cam die malas nak layan aku dah..dulu kalo aku ngiyau2 nak makan ape2 die mesti layan..aku tau..die sj nak tunjuk die tak puas ati ngn aku…aku pun ape lagi..lepas tu terus tak msg die dah….dah petang tu..aku pun prepare2 la nak tutup2 pc..nak balik..aku tak de mud nak stayback opis lelame..sharp 5.30 aku pun tutup pc..pastu tetibe En. Abg msg…

En. Abg : syg..abg otw g manjung…bawak mak tok..adik die meninggal..kat kuala kurau..

Me : (dengan hati yg still bengkak) ok..hati2 abg..

En. Abg : ok syg..love u syg

Me : (masih bengkak hati) love u too abg..

En. Abg : mis u syg

Me : (bengkak hati lagi) mis u 2 abg..

die msg aku sepanjang perjalanan balik aku…smpi ke tgh malam rajin msg aku…aku smpi umah kul 6 ptg..pastu terus tuka baju…dengan tak mandi tak remove make up..aku baring..sbb semlm aku mmg sgt2 tak larat..dengan period pain nye lg..mmg tak boleh nak buat ape plus malas nak pk pape!walaupun aku tido..tp bile En. Abg msg..aku sedar n aku reply…aku tido dari kul 6.30 smpi kul 11.30 mlm..huhu..mase aku sedar tu…aku bangun..cuci muke..tuka pad..pastu minum air..then smbung baring..pstu dpt msg dari En. Abg lg :


En. Abg : syg..abg mintak maaf..

Me : nak mintak maaf nape?abg bukannye ade salah pape pun..

En. Abg : Sebenrnye abg sengaja tak mau msg syg..sbb abg nak tnjuk EGO abg…tp rupenye cinta n rindu abg lagi kuat..abg mintak maaf syg…

Me : takpe la abg..syg dah lame maaf kan abg..

En. Abg : baru la abg rase lega…

 

huh!!kan aku dah kate…die nak tunjuk die punye ego..tp die tak mampu sebnrnye…aku sj je malas nak layan..sbb tu la aku msg je die cam biase…kalo aku tunjuk aku pny ego kang…tak terlayan kang…jadiye..aku pk…kalo belum tunang dah mcm ni…dah tunang nnt..kalo aku layan rase bengang n bengkak hati aku ni…tak elok..jdnye..dari skrg aku cube utk belajar bertolak ansur n berkompromi..aku cube utk kikis rase cpt sensitip aku tuh…bnd2 remeh je pun…sbb tu aku malas nk pk..bnyk lagi bnd2 penting yg aku kene pk…

and pagi ni..die msg aku cam biase…and kitorg cam biase la balik!hahahha…ok lah..sbnrnye aku tau aku dah lari tajuk..tp aku pedulik hape…aku nak back to topic balik la nih…

about preps utk engagement ceremony ni…tahla…aku ase cam dah siap..tp sbnrye bnyk jgk yg belum..aku tgh pk ni…perlu ke tak aku nak pasang mini pelamin eh mase majlis tu nnt?tolong2…bg pendapat please?smlm aku terjmp kat satu website ni..mini pelamin nye sgt santek wehh..kaler kene ngn tema…aku terus msg akak tu..tny harga..die kate mini pelamin die amik RM 450.00..hurmmm…tak de kos penghantaran sekitar kl…harga tu mmg ok..tp aku ase cam mahal la skit…sbb aku amik photog utk majlis tu nnt…photog je dah RM 450.00…kalo aku amik mini pelamin tu..tak ke dah RM900.00?blum tambah ngn barang2 kecik2 utk hias hantaran tu sikit…belum tmbah ngn katering utk makan petang..blum tambah ngn baju tunang lg…belum tmbh ngn doorgift utk guest lg…hurmmmm…camne kawan2?ape pendapat anda?perlu atau tak sy amik mini pelamin utk tunang nnt?pade hemat beta…tak perlu..sbb tunang je pun…tak yah beria2 sgt…tp sekali seumur hidup (insyaAllah)…arghhhh….please…..

6 gorgeous yang sedang berbicara!:

n!da said...

aku pn rase mcm pelamin tyme tunang tu beriya sgt..

aku rase cukup la pelamin tyme sanding knduri kawen nt..

org nk tgk tyme sanding tu.. tp klw tyme tunang da santek2 nt kenduri btol2 mcm xbest.. ko paham xmksd aku? huhuu..

bg aku la tp.. bg org laen aku xtau..

arisya sofea said...

ha'ah kan nida..aku pun pk camtu..kalo tem tunang dah ade pelamin..nnt tem kenduri org tak bape nak tgk sgt dah..kan?huhuhu...

She's The One said...

ermm..taste org b'beza2..tp hmba pn b'spendpat dgn hang nida..hehe..kalo orgnye da santek..letak ceruk mne pn mst cntik, mnarik, t'tarik ko mmg d'bomb..hohoo..so rsenye xperlu plamin2 ni..dhulukn yg lbh pnting..2 pndpat hmba la..hu3

nizarina said...

erm..beta pn sama pnpat cm hang rusila..rasenye tak per kot kalo takder mini pelamin, tp kalo ada orang SPONSOR, ko wat jer..hohoho

~sHuHaDa~ said...

hurmm..bagi ada pelamin masa tunag tu trend je zaman skrng..ala kalau nak baut pun blh kalau tak nak pun tak pe..tapi kalau nak buat biar la yang simple n sweet..sbb masa weding kena la yang gah sikit...huhuhu...kalau ikutkan banyk benda nak buat..tapi kena pikir jgk budget...agak2 tak membazir buat la..tapi kalau tak kemampuan buat yang simple2 pun tak pe...as long as majlis tu bjalan lancar n nnti korang bila da tua blh citakan kat anak cucu korang...wish u all the best n happy selalu ye...

La Dolce Aiyun said...

ai miza...
kt rse klu miza nak bt mini pelamin gak..miza blh decorate sndri je...lg jimat...org kate ala kadar...tp t kendri jgn lupe jemput ok...slmt bertunang...

Simpulan Mati antara aku dan dia

Daisypath Anniversary tickers

Saat Cinta Mula Bersemi...antara dua hati

Daisypath Anniversary tickers