Monday, July 26, 2010

sorry…suddenly in this morning~

sorry…suddenly in this morning…when i drive to office…suddenly….haaa..pe yg suddenly tu ek?uols boleh teka?hehhe..nope..bukan xcident..cukup la aku dah langgar bontot kete org 2 kali…taknak lagi dah..huhuh…ekceli..suddenly this morning..i remembered my past..what’s so special about my past huh?nothing special tho..just a taught…suddenly aku teringat all about my experience in love..huhuh..been in love 5 times…huhu..pg td teringat my exs..bukan sengaja okeh..tak sengaje teringat…hurmmm..nak wat review skit lah…

 

first fall in love when i’m at age 13 years old!omigod!bile pk2 balik…mude nye aku dah jatuh cinta..hahahha…ok..here is about the guy…

KISAH 1

name : e-wan (tak leh bagi name penuh)

age : 24 (sekarang ni la)

ok…mamat ni la yg buat aku jatuh cinta dulu…mase aku form 1..aku sgt aktif silat…form 1 till form 3…sgt aktif weh…wakil kebangsaan..hampir ke SUKMA…huhuh…mule2 kenal mamat ni mase silat la…dipendekkan cite..kitorg kapel  ujung tawun 2003…bulan 9…ermm..cupid love la katekan…a.k.a cinta monyet..mmg sgt monyet cinta ngn die nih..hohoh…dari form 1 aku kapel ngn die ni smpi la form 4..lame kan…kapel ngn die meninggalkan satu kenangan yg aku takkan lupe smpi bebila..bukan kenangan manis okeh..tp kenangan yg sgt meruntun jiwa akuh..huhu..*haippp..jgn pk bukan2 ok* kerana die..aku menyakiti hati mak ayah aku..jahat nye aku..smpi mak aku kate camni “kalo awak kawen ngn die satu hari nnt…mama takkan restu perkahwinan awk…” perghhhh…tp mase tu aku ni mude remaja lagi kan…jiwa memberontak tu sgt mengganas dlm diri aku..aku tak peduli pun…pastu form 4 aku masuk teknik di BENTONG..PAHANG…since aku masuk teknik tu…aku dah semakin lupekan die..semakin aku rase rimas ngn die…ye..aku sgt rimas ngn die…oh ye..die penah mengkhianati aku..die boleh kuar ngn pempuan lain pegang2 tngn diusia 3 tahun percintaan kitorg..mase aku dapat tau tu..aku tak marah die pun..aku just bg kate 2 kat die..pilih aku or lepaskan aku…*smpi skrg perangai aku cmnih..tak penah marah eventho lelaki tu dah kantoi ngn akuh* and die pilih aku…ok..fine..cube utk memaafkan..tp sgt susah rasenye..huhuh…bile dah masuk teknik..aku semakin lupekan die…cube utk bina hidup baru…tp die..tak dpt terima kenyataan..huhu…and we end it up just like that….and the 3 years is just a waste…not worth it at all *ni la org kate..kalo mak dah sebut tak restu..jgn mimpi utk terus bersama* (lupe..die adalah satu2nye lelaki yg panggil aku puteri..hahah)

                                                        - TAMAT-

KISAH 2

Name : Rais

Age : 23 (current age)

Rais ni pulak aku kenal mase kat teknik BENTONG dulu…mase aku form 4 die form 5…my senior la kirenye..camne leh jmp aku pun tak pasti…lupe dah detik perkenalan..haa..ingat dah..kenal die mase die lepak umah warden bawah blok kitorg…Cikgu Azhar…mase tu kitorg mule kenal la..die ni budak vokay…automotif student…then dipendekkan cite..aku kapel ngn die..huhuh..ok..kapel ngn die ni..ermm..menyakitkan ati..sbb kan…die ni mmg ckp direct to the point..sgt sakit hati..huhu..mule2 kapel tak bape siyes..tp lame2 jadi siyes pulak…ermm…kenal ngn die..buat aku rase tercabar..u noe why..die student vokasional sahaja…sedangkan aku aliran teknik…and guess what..die adalah pelajar tip top bagi aliran vokasional okeh…sgt bijak die nih…exam owez 6A and above..no failed at all..sgt wat aku yg aliran teknik ni rase tercabar okeh…die bnyk sedarkan aku yg pelajaran tu penting…kapel ngn die..kitorg tak bnyk cerita pasal future..bnyk cerita bout studies…and for the first time..semangat aku tuk belajar meluap2 kerana dorongan n sokongan yang die bagi pade aku…senang cite..he is my booster to achieve best results at that time…die adalah pemberi semangat yg baik…BI die tak yah cite..mmg gempak…kapel ngn die..wat aku jadi pesaing die dalam subjek2 tertentu…especially BI…BI aku improve sbb die…kitorg kalo text msg in BI..tak layan in BM…then…die SPM..result die again..GEMPAK..pelajar terbaik aliran vokasional…again..aku cemburu ngn kejayaan die..lepas SPM..die masih berada di BENTONG…sementara tggu result UPU..aku pulak dah naik form 5 time tu..mase aku form 5..aku semakin rajin utk belajar..tambah2 lagi..rais tak penah putus2 bagi aku semangat…siap cabar aku tuk beat die..huhuh…again..he be my booster…lepas tu die dpt masuk UITM merbok, kedah..aku sikit sedih…tp die janji macam2 ngn aku..janji takkan lupe kan aku..mcm2 la..form 5 aku tak pk sgt pasal die..mase tu aku pk pasal SPM je…at the same time..aku setia la ngn die…pendek cite..result SPM aku gempak jgk..cume kurang 1A utk beat die..damn..huhu..BI aku pun A2 je..die A1..mencik!hahah…

                                                        - TAMAT -

 

KISAH 3

Name :  As

Age : 22 (current)

kenal ngn die mase lepas SPM..aku cashier kat k4 mase tu…sementara tggu peluang smbung belajar…first jmp die mase interview cashier kat k4..tak sangka kitorg dpt keje same mase tu…oh ye..setelah masuk UITM merbok..rais semakin jauh ngn aku..n we lost contact since that…oh ye..die amik jurusan undang2..tak tau sekrg ni die dah abis ke blum…ok..as ni pulak..kitorg kenal camtu2 je..die mintak no fon aku..then text..pastu kapel on april 2006…hurmm..die ni aku kategori kan lelaki yg sgt protective..bukan mengongkong..tp die sgt protective..kire nye aku ni mcm overprotected la kan.heheh..hurmm..die ni berangin orgnye..cepat marah..pastu kitorg dpat satu poli yang same..di sabak bernam..bayangkan..aku macam tak sangka kitorg leh dapat satu poli…pastu…dah satu poli suppose to be makin close kan?tp tak..kitorg makin jauh..even boleh nampak hari2 bile nak g kelas…hohoh…at that time..aku tau..die teringat kat first love die..ain…aku frust jgk….tp i try to be better for him..but it end up with sumthing that hurts me a lot…die tak contact aku 2 minggu..tnp aku tau ape salah aku…then lepas raya.aku plan nak wat open house…special for him..mlm before tu aku call die nak jemput..malam tu die ckp “kite putus..sy nak bawak haluan sy sendiri…sy nak rase hidup single balik” mase tu aku cam sedih…pastu it end up just like that..tp kerana die..aku single agak lame..hampir setahun…aku ngn as ni tak lame..lebih kurang 6 bulan camtu…then lepas clash..aku tak couple about a year…ms tu aku tak dpt terima kenyataan…yg kitorg dah break..susah nak elak..sbb satu poli kan..kot mane pun terjumpa jgk…mase tu..hati aku tak pnh lepaskan die…aku masih syg kan die time tu…tp aku dpt tau..sbnrnye die dah ade org lain…huhuh..lelaki kan..alasan semate…then..tah camne..hati aku kate..aku lepaskan die pegi..mase tu aku rase sgt2 lega…then die kate die nak kawan…aku ckp ok…and till now..we are best friend…and he is the event manager for my wedding…hehhe..ye..kami adalah kawan baik…

                                                        - TAMAT-

 

KISAH 4

Name  : Ca

Age : 23 (current)

hurmm..kapel on my bday..my senior at poli…same department..diff course..die budak SMD..huhuh..sape yg kenal tu kenal la..kapel on 30 may 2007 and break up on 30 may 2008..genap setahun kan…ok..mamat ni pun protective jgk..tp bukan sj protective..tp pengongkong yg sgt tegar ok…dgn die..aku jadi org lain..bkn diri aku..aku tak boleh jd diri aku sndiri..mule2 aku cube ikut rentak die…tp lame2…aku semakin rimas…sgt2 rimas…byg kan la..g toilet tak bitau pun kene marah…damn!bile aku ingat balik..aku jd menyampah ngn situasi tu…keluar ngn die tak blh pakai lawa2..yg paling aku tak leh lupe..die adalah lelaki yg sgt tak kemas…bnyk kali kuar..die dress up cam selekeh gile..tp aku takde la nak kate pape..sbb aku cube terima seadanya die..tp bile smpi part aku..ade je bnd die nak ubah..tak boleh camtu..tak leh camni…bile aku tegur die...die tak leh terima..tp die paksa aku utk terima ape yg die nak..omigod!its so not me ok!dalam mase yg same aku kapel ngn die..aku terima cinta dari……EN. ABG..heheh..jaat kan aku..aku menduakan mamat nih..honestly..aku sgt terseksa bersama die…ahhh..tanak ingat dah!tapi dalam mase yg sama..EN. ABG pun ade org lain jgk..kire nye cam game la kan..break up ngn mamat ni on my 20th birthday…esoknye die dtg jmp my roomate..huda n niza..juga kak didi..i was suprise..but i dont care..it just like..i really need him to go…becoz he deserve to have a better woman than me…smpi skrg..kwn2 die masih marah n salah kan aku…but they dont noe..how suffered i am when i have to be other person for his satisfaction..

 

KISAH 5

Name : En. Abg

Age : 27 (current)

ok..first time aku kapel ngn org yg jauh beza gak umur dari aku..and i feel the different..heheh *mesti la puji yg skrg kan lebih baik dari yg lepas2 kan?* ok..kenal ngn die mase sem 4 kat poli..oh ye..kan tadi dah cite aku kapel ngn En. Abg ni and at the same time aku kapel ngn ca kan?ok..kemudian En. Abg pun kantoi yg die dah ade GF…ok..mase tu kebetulan aku nak amik gmbr2 ktorg yg ade lam hp die…aku tak de niat nak bace msg2 die..tp tah hati ni tergerak suh bace jgk..mungkin Allah nak tunjuk die tak jujur pade aku…bile aku bace msg die..aku terus menggigil n pulangkan balik fon tu…sehabis daya aku cube tahan airmata aku n senyum kat die mase pulangkan fon die tu…tp lakonan aku tak berjaya..heheh..aku naik bilik n nangis…pastu die panggil turun n explain everything to me…as usual..aku bg kate 2 …pilih aku or tinggalkan aku..mcm biase..jawapan yg aku terima..die pilih aku…padahal die ngn GF die dah 4 tahun ok kapel…GF die org Ganu…huhuh…then aku maafkan die…aku kate..mungkin aku takkan same cam dulu..pastu aku abis belajar…n kitorg berjauhan…die kat sabak bernam..aku kat kl…aku tau..die still contact n jumpe lagi ngn GF die tu…tp aku malas nak pk..kalo betul jodoh aku ngn die…die akan balik pade aku…tup tap tup tap..aku dpt keje..die pnah tak call n msg aku selama almost 1 month..tp aku tak pnh putus2 msg die…tetibe..one day..die brubah…upe2nye GF die main2 kan die..hurmm..pity him..sejak dari tu..die lebih menghargai aku…smpi la skrg ni…and i’m happy with him..bercinta ngn org yg jarak usia jauh dari kite ni..lain sgt rase…die punye responsibility ngn caring die tu lain..tolak ansur die..understanding…hurmmm..taknak puji lebih2..heheh..ape pun..doakan kami kekal hingga akhir hayat…dah mcm2 dugaan yg kami lalui utk smpi ke tahap ini..moga jodoh kami terikat hingga roh terpisah dari jasad…aminnnnnnnnnnn….

                                                       - TAMAT-

 

MUTIARA KATA :

Untuk mencapai kebahagiaan.haruslah melalui keperitan…walaupun ianya amat memeritkan…percayalah..sinar kebahagiaan sentiasa memayungi hidup kita…hidup ini adalah utk dinikmati…bukan utk ditangisi sepanjang hayat…semoga kebahagiaan dan kegembiraan menghiasi hidup kalian semua…

5 gorgeous yang sedang berbicara!:

n!da said...

wuish.. macam bace novel.. wrote by arisya sofea.. hoho.. bwt crite mcm ni lagi bole x? hohoho..

arisya sofea said...

haha..mcm novel kan nida...nnt aku bwt crite mcm ni lg eh...hohoho

CahayaCintaIlahi said...

hehe tu la bace smpi tbyg2 hak hak..ko mang de bakat penulisan la miza..hehe.. tp msg2 de ceritera chenta nye sndiri huhu smg bahgia.. ngan en abg..

arisya sofea said...

hak2..tu la naz..aku ade wat satu novel..tp tak abis lagi...ikut mood nak buat..huhu..nnt dah siap..aku publishkan eh..bio korg juling membace...heheh...thanks...aminnn..moga2 ko juga kekal bersama chenta hati...

CahayaCintaIlahi said...

hehe yekew wei?? wah gle hebat terasa jeles lak hahaha.. adehh...ok2. insyaAllah nt ble da pUblish mst aku bace pNye huhu
tanx gak eh..huhu.. amin....

Simpulan Mati antara aku dan dia

Daisypath Anniversary tickers

Saat Cinta Mula Bersemi...antara dua hati

Daisypath Anniversary tickers