Monday, August 30, 2010

16 hari lagi!!

Salam

Hey gorgeousssss!!!

kejap je dah 20 Ramadhan 1431H kan..means lagi 10 hari nak raya...wahhhh..sgt2 cepat mase tu berlalu...ishhh..syg nye nak tinggalkan Ramadhan...setakat ni Alhamdulillah..aku masih terus berpuasa...dengan jayanya selama 20 hari tanpa gagal..huhuh...tak ditembak oleh tentera jepun lagi..means selamat for this time being...hopefully dapat puasa penuh cam tahun lepas...sgt bahagia...huhuh...harap2 sgt lepas Solat Sunat Aidilfitri nnt baru bendera jepun naik...huhuh..sekurang2nye...lepas tu boleh rehat dah..huahuahua...

 

tadi aku tgk kalendar yg aku pangkah2 ngn marker merah....pastu kira2 jap...tetibe je parkinson aku datang balik wehhh..lagi 16 hari kottt!!entry aku yg before ni aku rase masih di angka puluh2 lagi...tp kenape harini jadi belas2??huhuh...cepatnye...semakin aku rase tak sempat nak buat pape nih..huhuh..

 

progress aku utk majlis tu nnt 80% dah siap..tinggal 20% more to go..phewww...oh ye...baru2 ni aku ade ngiyau2 kat muka buku aku...yg aku nak buat bunga dip kan???huhu..balik tu aku terus g carrefour g beli barang2 keperluan utk buat bunga tu..but as usual la kan...bile dah masuk kedai...mcm2 la yg nampak...means mcm2 la idea utk mendeko tu dtg menerjah kan..so dengan itu..hari itu aku beli sume barang2 utk buat hantaran...bukan utk gubah..utk tambah2 skit bagi lawo lagi je..huhuh...polisterin pun dah beli 15 keping..kain nak balut..renda2...tempat letak jam...reben..lidi..q-dip liquid..mcm2 la...huhuh..pendek kate..aku tinggal nak DIY beberapa bnd je utk hantaran2 aku...

and yang paling best nye...aku buat sendri tu...huhuh..vangga kejap..ye la..aku lebih menghargai penat lelah aku sndri utk mendeko barang2 aku tu...rase puas hati sgt2..huhuhu..even aku ni tak la berseni sgt kan..but when it comes to the end...idea tu bnyk sgt..huhuhu...

mula2 tak plan nak ade bunga tangan..tp bile aku menggunakan khidmat EN. GOOGLE untuk search berkaitan bunga dip nih..tetibe kuar bunga tangan dari DIP FLOWER..aku tgk..hasilnye..wahhh..cantik...and aku pun mula la menggatal nak ade bunga tangan jgk..huhu..yg penting..hasil tangan aku sndri..hhuhu..tu yg aku gagah kan diri hari sabtu aritu buat bunga dip...bengkak2 tangan aku bengkokkan dawai tu utk jadikan kelopak bunga..then celup dalam Q-DIP liquid...pastu cantumkan kelopak2 tu dengan stamen nye sekali utk dijadikan sekuntum bunga..perghh..siyes uollsss...bengak jari jemari gue nih...sakit kot..tp at last aku berpuas hati bile hasilnye..wowwww!!cantik...nnt bile aku dah siap bunga tangan tu aku publish kat cni..pendek kate..bile sume bende2 tu dah setel..aku akan publish satu2 barang hantaran aku plus bunga tangan tu skli okeh..heheh...

 

semlm mama aku ajak pegi jalan TAR..die pun dah mule menunjukkan respon utk bantu aku deko2 nih..tp mcm aku ckp la..aku tanak susah kan die..mcm dulu smpi tak tido malam...jadinye..setakat die nak tolong potong2 kertas n tampal2 tu tak salah la kan..tp nak bentuk2 tu tak payah la..lgpun aku mmg nak yg simple je...tp bile dah siap..aku tgk tak berape simple pulak...setiap hasil keje aku yg dah siap..aku amik gmbar n mms kan kat EN. ABG...then en. abg call mesti ckp :

En. Abg : syg..jgn la wat cantik2 sgt...abg punye nnt bg kat syg biase je..malu la abg..

Me : abg jgn risau..syg wat tak cantik pun..syg ni buat bg cukup syarat je...bukan berseni sgt pun nak wat cantik2...

En. Abg : tak cantik ape mcm tu...cantik2 je..

huhuhu...dont worry la en. abg...hasilnye tetap biase2 je..takde yg gempak pun...die tu takut sgt..huhu..oh ye..smlm mase pegi jalan2 die semua house..org tk berape ramai..mebi sbb ramai yg balik kampung sambung cuti merdeka esok kan..huhuh..hasil dari semua house adalah DOKOH...nice and classic...i like it very much...mama pilih..huhuh...then pastu g sin yin pulak..kat ctu beli bakul buah n bakul sirih junjung...kat situ pun..jmp sumone yg tgk aku mase tgh pilih2 bakul utk sirih junjung..sdg aku melontarkan idea2 camne aku nak sirih junjung aku tu jadi..dat guy pun cube melontarkan idea beliau...n he such a kind person...mebi die adalah salah seorang penggubah hantaran..sbb die boleh nampak idea aku dengan very clear...and thanks jgk to him sbb membuatkan aku lebih beridea..huhhu...

 

pastu pegi ke plaza city one bersebelahan dengan semua house..di situ pulak aku dapat hasil sehelai veil warna merah yg menepati kriteria yg aku nak...aku ckp ngn mak aku...aku nak sewa je veil tu..sbb after dat dah tak pakai pun veil tu...tp mak aku insist nak suruh beli jgk..die kate..die nak simpan koleksi anak2 die dari bertunang smpi kawen utk sentimental value kami akan dtg...jd die dengan baik hati mensponsorkan veil itu..oh ye..PR di kedai itu sgt bagus...then mak aku dah tny..tema kawen kaler ape..aku bitau cadangan..kat kedai aku beli veil tu bnyk baju2 kawen yg sgt2 cantik..tp bukan utk disewa..beli hak milik terus...but sgt worth it dari sewa beribu2 + design lebih kurang..huhuh...pastu kedai tu pun ckp la kat mak aku yg dorg menerima tempahan...setelah mak aku berborak ngn salesperson kat ctu mak aku come out ngn idea kat aku...die suruh aku beli kain n tempah je baju sanding aku kat kedai tu...tak smpi seribu pun kalo tempah sekali ngn baju lelaki...hurmm..mak aku sedikit sbnyk berjya influence aku..but akan dipertimbangkan nnt..huhuh...

balik tu singgah ke k4..beli a few things lagi..then beli kfc..balik umah terus berbuka..pastu lepas maghrib n mandi2 sume...continue ber DIY buat bunga DIP smbil tgk HATI MALAYA...huhuh...mama pesan..tggu die balik utk ptg kertas nak wat lapik polisterin..die tak bagi aku potong..huhu..so semlm die balik..die potong utk 4 polisterin je..heheh...hari ni mebi lagi 4/5..then pastu besok cuti...yeayyy!!sempat la siapkan agaknye..huhuh..

 

semalm ayah aku balik dari tadarus kat masjid dlam kul 12 a.m smpi umah..mase tu aku dah terbaring kat bawah sbb kepala aku dah berdenyut2 sakit gile...aku tunjuk kat bapak aku bunga Dip yg aku buat warna putih...bapak aku sgt impress smbil muka nye menunjukkan sebuah senyuman yg sgt indah...ade raut kebanggaan melihat hasil dari tangan anaknya sendiri..oh ye..mase aku mula buat bunga dip tu..bapak aku pun cube utk menunjukkan bakat die membentuk dawai tu menjadi kelopak bunga tau..sgt hepi.hehehe...

 

notakakicomel : aku tak bayar lagi deposit utk cupcakes n TQ Tags nih..aduh...

 

notauntukdirisendiri : pangkah kalendar smpi habis okeh!!

2 gorgeous yang sedang berbicara!:

n!da said...

xsbr nk tgk hasilnyee.. cpt la upload.. heheh

arisya sofea said...

nida : heheh..nnt malam ni aku upload eh...hehhe..

Simpulan Mati antara aku dan dia

Daisypath Anniversary tickers

Saat Cinta Mula Bersemi...antara dua hati

Daisypath Anniversary tickers