Wednesday, August 18, 2010

28 days left!! Themes for my Engagement day~

Hi Gorgeous!

Alhamdulillah..telah masuk 8 Ramadan 1431h...bersyukurlah dengan rahmat dan rezeki yang Allah kurniakan..

Every single minutes dat pass by..i feel like..oo em geee..only 28 days left...tik tok tik tok...feel tak smpi lagi..feel nervous tu tak bape nak smpi sgt kat aku lagi..mebi bile dah tinggal lagi 10 hari baru aku rase kot.hahah..ok..hari ni nak story skit pasal theme yang aku n En. Abg decide utk majlis kami nnt...

 

1.  My Engagement dress could look like this...*gile meriah..cam orang nak kawen!!* tak lah.aku tipu je..bukan la sejibik camni...Engagement dress aku cume sepasang kurung moden...warna sahaja yg mmg exactly mcm gmbr ni..merah terang..wowww..*aku tak pnah lagi pakai baju warna merah terang nih weh..* wonder how will i look when i wear this kind of red colour???

image

 

2.  And yang ini pulak tema barang-barang hantaran utk pihak lelaki bagi kat pihak perempuan..mase decide colour ni mule2 dulu..aku ckp ngn en. abg nak kaler hitam silver...korang tau tak die kate ape??die kate "syg..tanak la warna hitam..syg ni..asyik hitam je..."  pastu dah lame tu die kate die setuju pulak...sbb die kate abg die tunang warna hitam putih..cantek!(tau pun..degil ckp aku!)

image 

 

3.  Aku hantar kat opismate aku untuk gubah and mintak die buat yg macam kat bawah ni je..cukup sekadar letak pakaian2 tu dalam kotak, n hias kotak tu sesimple mungkin...and..lebih kurang cam kat bawah ni la hasilnye..lebih kurang...warna dah same..

image 

4.  And this one ofkos la hantaran dari pihak pempuan bagi kat pihak lelaki..ok..warna ni En. Abg sendiri yg decide...dengan kate2 manisnya berbunyi "syg..abg bagi kat syg hitam silver kan??abg nak hitam merah la..." mase tu aku pulang paku buah keras je..aku ckp "abg ni...asyik nak hitam je...tak de warna lain ke?" huhuh..baru die tau yg hitam itu menawan..yg hitam itu exclusive...huhuhu...so..aku iye kan aje..warnanya mcm di bawah..cumenye..aku punye alas dulang bukan la warna hitam..tp warna merah..sbb brang2 En.Abg bnyk warna hitam..heheh...

image

 

5.  Tengok baju ni teringat kat baju kemeja hantaran En. Abg...almost like dis..cume warna coklat n jalur2 yg rapat2..eheh...*aku suke tgk en. abg pakai kemeja...nampak kemas*..n FYI...my En. Abg ni kalo pilih baju..mmg kalah aku yg perempuan ni..he's so fussy about baju2 nih...tshirt pun ade jenis2 okeh...tp lucky me..En. Abg bukan seorg lelaki metroseksual...huhuhu...kalo tak...mati haku...die akan pastikan keadaan diri die kemas..baru die kuar..kalo tak..mati la ko seret die ajak kuar pun, die takkan nak punye...

 

image

 

haaa..tu lah die tema aku untuk majlis tu nnt..yg pasti...i'll look red!!mak aku kate ko tau tak??die kate :

Mama : dik..ko ni cube la pilih warna yg perempuan2 skit..cube lari skit dari warna hitam, putih, merah...

Me : ala maa..ok ape nih..merah ni pun warna perempuan tau...hitam tu maknanya perahsia...ok la...hitam tu boleh sembunyikan kecacatan minor yg ade.. *smbil sengih2*

Mama : ye la tu...abis nnt langsir bilik kene beli warna merah la eh??nak kene buat baru nih...

Me : hishh..watpe nak bazir2 buat baru..pakai je langsir time kakak kawen..kan langsir die warne maroon...lebih kurang pun boleh... *tema akak aku kawen 3 tawun lepas..maroon krim*

Mama  : cadar nnt pakai cadar kakak awk kawen dulu la...*cadar pengantin kaler merah krim*

Me : ohhhhhhhhhhh tidakkkkkk!!!pakai je cadar kakak mase tunang *mase akak aku tunang cadar die warna off white*

Mama : nape pulak?

me : ye la..kalo langsir dah merah..cadar merah..adik pun pakai baju warna merah dari tudung smpi la baju n veil pun merah..kang amik gmbr nampak ape je??tamauu...kalo pakai cadar akak tunang dulu ok..baru la menyerlah dalam gambar..

Mama : ok pe sume merah...bilik pun cat la warna merah...baru la drakula..

Me : *blur~* takmau.titik.

Mama : *gelak*

koranggg..cepat2 suh buah hati pinang korang tau..hikhik..it's a very nice feeling when ur loved one propose u while saying "will u be part of my life??will u be my wife??will u be together with me thru sad and happiness??will u ever be with me??" and i say..."yes..i'm willing to be with u..part of ur life..be ur wife..together thru sad and happiness..i'll be with u..for the rest of my life........"  *teringat ayat2 ni mase en. abg proposed aku dolu2...menitik ayer mate kaseh weh...huhuhuhu....

3 gorgeous yang sedang berbicara!:

CahayaCintaIlahi said...

wOw..future pengantin ni.. kemain lagi eh.. hehe..neway.. sO sweet taw..gudluck for U..huhu.. neway.. mang ayat2 di bawah tu mang wat aku rasa cam nak nanes gak wei hehe

arisya sofea said...

naz : huhuh...tenkiu2..hikhik..cepat2 la naz ye...

kisah aku said...

yes.. tema i pun merah hitam putih....memang gojes... tp pelamin kena putih baru naik..

Simpulan Mati antara aku dan dia

Daisypath Anniversary tickers

Saat Cinta Mula Bersemi...antara dua hati

Daisypath Anniversary tickers