Thursday, August 26, 2010

20 days left - 2 kali khamis je lagi!

Salam,

Hey gorgeous!

Salam 16 Ramadhan 1431H...semoga puasa kita sentiasa diberkati dan diterima oleh Allah S.W.T...pejam celik je kan dah 16 hari kita berpuasa di bulan yg mulia nih...sgt2 sekejap je rase...rase mcm baru semlm menikmati 1 Ramadhan...means 14 hari lagi nak raya..genap 2 minggu je lagi nak raya...huhuh...

 

ok...ade lagi 20 hari je lagi...ermmm...harini hari khamis kan...kalo tolak khamis hari ni..bermakna ade lagi 2 kali khamis je sebelum majlis pertunangan aku tu berlangsung...InsyaAllah...harap2 Allah permudahkan segala urusan aku...mcm tak sangka pun ye...kadang2 bile malam..aku termenung..memikirkan...betul ke aku dah nak jdi tunang org??kenape skjp sgt mase tu berlalu??aku rindu sgt2 ngn zaman kanak2 aku...zaman tadika dulu..naik vespa ngn abah...sgt seronok...tp malangnye..sume tu dah lame berlalu...hurmmm...tup tap tup tap..tak lame lagi jadik bini org pulak..tak sangka..dulu2 bergelut ngn buku je..sbb belajar..lepas ni bergelut ngn suami pulak...eh eh!!silap...hahahah..*gatal mula menjelma* hahaha

 

entry aku yg lalu aku ade ckp yg aku agak stress kan lately??alhamdulillah harini aku dah ok skit..sbb semlm dah setel few things....huhuhu...lega la jgk...smlm aku cuti kecemasan..sbb kan...kete aku problem...radiator kete aku bocor wehhhh..sib baik just tukar skru die tu je..kalo buatnya gasket die terbakar or bocor??pastu kene overhaul...or radiator tu dah tak leh pakai..kene tukar radiator baru???tak ke nahas aku??ye la...sume tu duit tau!!kalo gasket terbakar + kene buat overhaul je dah makan RM 400- RM 500...kalo tukar radiator pulak dalam RM 200-RM 300.00..mane dengan nak beli persiapan2 tunang lagi...mane dgn nak uruskan few things yg memerlukan duit lagi...erghhhh..hampir nak putus asa dah aku smlm bile memikirkan kalo kene tukar radiator or gasket terbakar/bocor...aku mmg akan postpone la majlis tu...lucky me..alhamdulillah...ALLAH tau aku takkan mampu utk hadapi dugaan sebegitu..jd die duga aku kecik2 je buat mase ni...Terima Kasih Ya ALLAH...so semlm repair skit2..org tu caj RM 20.00 je...sib baik...huhuh..

pastu balik umah..aku terus kemas2 dlm kete aku yg bersepah nye ya ampunnnn...kalah rumah tikus wehhh..rumah kucing aku yg kat belakang tu lagi cantik...huhu..kemas la kete..dah kemas kete tu..aku ase ya rabbi..dahaga semacam..pastu badan aku pun lemau gile smlm..ase letih amatttt!!tp ku gagahi jua..aku tgk air aku ase nak meroyan tau tak!!mmg rase nak glup glup je air yg ade..tp iman masih kuat..huhuh..selagi tak period..selagi tu aku akan puasa...tp harap2 tahun dapat puasa penuh mcm tahun lepas..heheh...

lepas zohor pulak..aku terus siap2 g carrefour...nak beli barang nak masak berbuka...semlm mak aku request aku masak makeroni alfredo porbotello...aritu aku dah masak sekali..mak aku makan sedap..die suh aku masak agi sekali...tu yg buat jgk walaupun sebnrnye aku tak larat...resepinye nnt kalo aku rajin..aku post kat cni ye...share ngn korang2 sume...tak susah sgt nak wat...kene rajin..masak ni kene rajin mencuba..rajin buat..dan opkos..rajin makan..hahahah...

mase kat Carrefour tu aku sempat singgah kedai jual barang2 kahwin ni...aku nak beli ribbon, and tempat nak letak jam..oh ye..satu je gubahan yg aku akan gubah sendiri..sbb gubahan asal tu aku ase cam tak lawa je..hehee..so aku buat baru...semangat jugak la..tp sebb tak larat sgt...aku tak buat pun lgi...cuti nnt la aku start buat..huhuh...

harini aku masuk keje...dan sekarang tgh menaip kat blog nih...

 

notakakicomel : rase nak buka puasa kat opis arini...hehhe...

2 gorgeous yang sedang berbicara!:

CahayaCintaIlahi said...

cptnye masa brlalU kan..sonok jew dengOr..mst rasa tak shaba..kan? tp at the same time rase gugup..hehe..but neway..havea good day ek miza.. :))

arisya sofea said...

naz : tu la naz...kejap sgt mase berlalu..ase cam eh2..dah dekat dah..huhuhu..gugup la jgk..tp buat mase ni takde rase pape lg..hhehe

Simpulan Mati antara aku dan dia

Daisypath Anniversary tickers

Saat Cinta Mula Bersemi...antara dua hati

Daisypath Anniversary tickers