Wednesday, August 11, 2010

Ramadhan telah tiba~

Alhamdulillah..diberi kesempatan oleh-Nya utk terus berada dalam bulan yg penuh barakah ini...Ya Allah..terima kasih atas kurniaan-Mu yg penuh nikmat ini...semoga aku terus diberi hidayah oleh-Mu...dan semoga aku terus diberi kesempatan utk merasai nikmat dan rahmat kurniaan - Mu...berikanlah kedua ibu bapaku kesihatan yang baik...panjangkanlah umur mereka didalam keberkatan..supaya mereka bisa menjalankan ibadah ini dengan sempurna...Aminnn...

 

ok..salam 1 Ramadhan buat semua bloggers...semoga Ramadhan kali ini lebih bermakna...aminnn...

aku nak cite skit sal semlm...semlm tghari kat opis aku ade wat bacaan Yassin dan makan2 tengahari tu...then lepas bace Yassin tu..kitorg pun mkn..aku tak la makan bnyk pun..skit je..nasi pun amik 1 senduk je..pastu dah makan tu aku rase kenyang macam makan 3 4 senduk nasi..dah lepas makan tu...teruskan kerja cam biase..banyak lauk lebih....lauk2 semlm adalah :

 

1. Ayam goreng berempah

2.Sayur udang dan buncis..

3. ulam2

4. sambal belacan

5. sambal petai udang

6. kari daging

7. buah-buahan

8. air mangga

 

so...ade la lebih utk kesemua lauk2 ni...kak zu pun angkat la lauk2 lebih tu letak lam pantry kitorg...then lepas tu...dalam kul 4.30 camtu..aku, cik su, cik sarah, En. Man lepak pantry smbil ratah2 lauk tu..yang paling banyak aku ratah is lauk no 2...buncis tu aku makan smpi abis...pastu pulak makan kek coklat dalam sepotong 2...aku dah rase perut aku kembung gile...gile kenyang!then kul 5.30 aku pun siap2 la nak balik kan...smpi umah..aku dah mandi2 sume tu...lepak2 jap..tny bapak aku..g terawih tak malam ni..die kate pegi..aku nak ikut!!

 

malam nye tu...dalam kul 8.15 aku pun bawak la mak ayah aku g masjid...smpi masjid..aku masih dalam keadaan kenyang tahap garfield!ase nak golek2 je weh...naik la tingkat atas..sbb muslimat kat atas...dah siap solat sunat tahyatul masjid..aku pun sembang2 la ngn mama aku...borak pasal nak tunang nnt..then tetibe aku rase kan..perut aku nih bergelodak..ah sudah!teruk aku!aku cube buat2 tak tau...aku minum air yang aku bawak dari rumah...tp still rase nak termuntah...ah sudah!pura2 sihat dan cergas lagi..tp dah berpeluh dah ni..pastu solat isyak...mase solat isyak tu...aku pnye peluh tak yah ckp...kipas atas kepala pun aku ase cam nak pitam...aku tahan je..sib baik pak imam tu bace surah pendek2 je..kene yg bace panjang2..sempat aku pitam...pstu abis je bace doa...aku ckp kat mama aku :

Me : Mama...adik ase nak muntah la...

Mama : hish awk ni...takkan la...tadi kemain cergas lagi...

Me : betul ma...kat tekak dah ni rase..

Mama : minum la air tu..

Me : *minum air* terase lagi la ma...mcm dah dekat2 tekak je nih...

Mama : pegi la toilet...pastu duduk belakang

*mase tu aku kat saf no 2..then aku pun cepat2 la bangun...bukak kain sembahyang tu..tinggal pakai telekung je..sbb aku tak pakai tudung kat dalam..mase aku berdiri tu...aku mmg dah rase nak muntah sgt2 dah nih...then aku pun tahan je...tekak dah kembang semangkuk dah...pastu aku pun dengan lajunye trun tangga..tandas die kat luar..bukan kat bawah tu..aku pun pakai selipar..terus masuk tandas..dlm tandas tu ade sorg makcik...aku ckp..cepat la makcik ni kuar...makcik tu kuar je...buwekkkkk!!perghhh..terus aku rase lega gile..tp sempat la org dah abis 2 rakaat tarawih tu...huhuh...pastu aku naik..aku lepak kat belakang je...mmg lembik la..tggu mak aku abis solat.aku ajak mak aku lepak kat kete...time tu aku dah ase nak muntah lagi..harapan aku biar la sempat smpi kat umah...

 

smpi je rumah...aku cube utk memuntahkan sisa2 yang berbaki..tp tak berjaya..cume keluar angin je...pastu aku turun la..mak aku kate " lebih daripada org mengandung la awk ni.."hahah..pastu bapak aku kate.. "ni kang dah kawen..kalo awk mengandung..dok uwek2 camni..yus boleh tahan ke?"hahahah..bole?soklan yang aku ase nak gelak..tp aku ckp dlam hati.. "apsal pulak yus tak boleh tahan..die yg buat..die la kene tahan.." hahahha...pastu aku pun naik atas..baring2..dpt msg dari En. Abg..aku msg die jap..then ase tak puas hati lagi nih..aku pun pegi toilet...cube utk memuntahkan saki baki yg ade..sekali hamik akuh!lagi banyak yg kuar dari yg mule2 tadi....huhuh..lepas tu aku pun masuk bilik..baring2..tekak dah perit dah ni...aku pusing kiri pusing kanan..tak jgk boleh tido...pastu dlam hati aku ckp la " die tak tepon pun..." dan2 tu la En. Abg call..heheh...gayut ngn die..aku ckp la aku muntah sume...die kate ape korang tau tak??

En. Abg : "haa..tu la..die tanak bagi syg gemuk..die kuar la balik ape yg syg makan tgh ari td "

cheh..bole??hhuhu...

 

so hari ni aku masih lagi rase miong2..masih lagi feel nak termuntah tu masih ade..arghhh...harap2 la aku kembali seperti biase...hukhukhuk..pagi tadi sahur pun aku makan nasi sikit..pastu makan ngn kari salmon...huaaa...mmg tak leh nak telan nasi wehhh....sob3...harap2  aku tak lapa la arini...

bapak aku pulak pagi td..aku siap2 g keje..die tido balik..aikk??tak keje ke?sah tak keje la tu..pny best die tido...siap dengkur2 bagai...dengki!

 

Notakaki : smpi ke saat ini...aku punye feel nak buwekkk tu tak ilang lagi wehhhh...

2 gorgeous yang sedang berbicara!:

n!da said...

keracunan makanan ke?

en.abg ko mmg siot.. hahahaha

arisya sofea said...

nida : bukan nida..aku ase aku makan time perut aku kosong..n makanan tu tak tolak angin tu kuar..sbb sepanjang aku lepas makan2 semlm..aku langsung tak sendawa..huhuh..

baru ko tau ke??en. abg aku mmg begitu...hehehe...

Simpulan Mati antara aku dan dia

Daisypath Anniversary tickers

Saat Cinta Mula Bersemi...antara dua hati

Daisypath Anniversary tickers