Monday, August 16, 2010

Title Header Baru

again...hey!its me..again!hahah..belog aku..mesti la aku je kan..heheh..
jika anda perasan..tajuk header saya telah bertukar..dari 'JOURNEY OF LIFE' kepada 'TINTACINTAKU~P/S I LOVE YOU' wahhh gitew..hahahha..ni la jadiknye pabila mood jiwang karat melanda diri aku...actually aku memikir2 kan title baru utk blog aku ni...ye la..since 2008 aku gune title 'JOURNEY OF LIFE' tu...so..jadi jemu la pulak kan..mmg la maksud die 'perjalanan sebuah kehidupan' kan..tapi...tah la..rase jemu...tuka la title baru..pasni kalo ade idea utk title baru..aku akan ubah lagi..hikhik..

sekarang baru la ade idea utk menghapdet lagi blog aku nih...*mentang2 la baru tuka title header*
semalam aku belek2 buku nota khas aku tu..yang ade sume persiapan n list2 for my Engagement day, Solemnization day and Reception day...complete...heheheh...utk kawen..dah tau idea ape nak bagi utk guest yg hadir..nak bg ape..vip gift nye ape..baju camne..kasut camne..bridesmaid pun dah ade..henna pun dah decide nak amik kat sape..ermm..katering masih dlm pertimbangan, dewan pun dah ade few yg dah listed...butik pun dah ade few yg listed...bunga telur pun dah tau nak beli kat mane..dan yang paling penting...lepas tunang nnt nak beli ape dulu pun dah tau...alhamdulillah.Allah permudahkan urusan aku...

aku cuba sedaya upaya utk tak heret mak aku ke hulu ke hilir utk persiapan majlis aku nnt..aku rase..insyaAllah aku boleh uruskan sendiri...En. Abg pun dah pesan.."Majlis ni majlis kite..jd kalo boleh jgn susahkan mereka..." ok...i agree with that...tak sanggup rasenye nak tgk mak aku penat cam majlis kakak aku dulu..part yg paling sedih..mase pegi fitting baju sanding kakak aku...baju sanding die beli kain n tempah okeh..bukan SEWA!!lepas tu.tak puas hati..dalam kereta die marah2..n suddenly die tengking mak aku..mak aku cam terkedu..yup!!itu part yg paling sedih..and aku takkan ulangi lagi..walaupun aku tau aku ni bukan anak yg baik..but i'll try my best...aku taknak penatkan die..aku nak pegi beli barang ke ape ke..aku akan pegi sndri..whether pegi ngn En. Abg or ngn bridesmaid aku...yg pasti..En. Abg kene turun Kl sllu utk discuss bnyk bnd..tp aku tau..En. Abg ni tak cerewet sgt..tp bab pemilihan tema...die sgt FUSSY okeh!

okeh..a few things i wanna share with uols my preparations after Engage nnt :

1. Beli Guestbook - Memory Lane
2. Beli Pin Penanggah - Carrefour
3. Daftar Kursus Kahwin - Setiawangsa
4. Booked Mak Andam - Kak Dilla/Amy ameera (together with deposit)
5. Discuss date solemnization - En. Abg n Family + Me n Family
6. Booked Photog - Abg Zizei (photog on my sis wedding last 3 years) (together with deposit)
7. Booked bridesmaid - My besties Ekin *imported from Pahang..winkk*
8. Booked Henna - surianie
9. Tempah kad kahwin - kadkahwinku
10. Survey butik-butik pengantin for pakej include pelamin
11. Survey katering (together with table and chair also red carpet)
12. Survey dewan - if available then terus booked!
13. Tempah VIP gift - duriankahwin
14. Beli Bunga Telur - 500pcs (400pcs for bunga pahar,100 simpan for emergency)
15. Beli Paperbag - 500pcs (for vip)
16. Beli gift utk guest (masih dalam pertimbangan utk DIY)
18. Beli kain for bridesmaid
19. Find few pairs of kurung/kebaya utk lepas majlis..
18. Booked kompang (asri's team)

okeh..itu je yg aku rase aku ingat ape yg ade lam buku aku tu...yg selebihnye aku mmg tak hingat langsung...apakah penyakit pelupa aku semakin kronik???

yang mane aku ckp booked tu means yg tu mmg confirm aku akan amik..yg mane aku kate beli tu bnd yg tak deal ngn org..survey pulak..korang pun paham kan makne survey?maknenya masih lam pemerhatian aku..heheh...aku nak cari butik yg affordable n design die pun cantik..huhuh..

notakakicomel : majlis tunang pun tak lepas lagi..dah pk nak kawen...hahah..sesungguhnye aku mmg tak sabar kot..huhuh...

notakakicomel 2 : FYI..aku engage tak lame..mebi dalam 6 - 10 bulan dari date kitorg tunang!oke..dari sekarang!which means majlis dalam bulan 4-6...haa..hamek kaw!hengat lame ke?kejap je..pejam celik je dah masuk 2011..aku taknak wat preparation last minit..nnt makcik penat kaw!!bile penat mule la nak marah2 kan..so..i try to avoid that situation...

anda pula bagaimana?? *macam iklan*


Tintacinta dari,


4 gorgeous yang sedang berbicara!:

nizarina said...

wa..beshnyer..
lengkap cm buku panduan perkahwinan lak.
bgs2..teruskan.hehe

arisya sofea said...

niza : tu belum lengkap lagi...kalo lengkap mau smpi besok pun tak abis aku taip..hahah

n!da said...

ble tgk ko bwt list mcm tu.. nk tercabut bulu mate aku tgk.. jenuh tu nk hadap bende2 tu.. waha.. rase nk nanges.. dr xcted nk kawen jdik takut plak.. hehe..

niza-> ckp org, awk tu ble lg?? aku tggu je gud news dari ila.. hehehe

arisya sofea said...

nida : huhuh..bulu mate tu nak pakai lame tu..jgn la tercabut..kang kawen tak leh pakai fake lashes kang...huhuhuh....tau pun ko..sbb tu nasihat aku kalo ko dah ade perancangan utk kawen...prepare everything dari awal..kalo tak..mmg ko akan pening...ko takkan tau nak mule dari mane..huhuh.time tu..ko akan jadi tension..

aku pun tggu news dari niza...dalam diam2 die kan..huhuh

Simpulan Mati antara aku dan dia

Daisypath Anniversary tickers

Saat Cinta Mula Bersemi...antara dua hati

Daisypath Anniversary tickers