Monday, August 16, 2010

30 days left!

salam pembuka bicara...salam 6 Ramadhan 1431H...alhamdulillah..dah 6 hari kita berpuasa...sekejap je kan..rase mcm baru semlm je smbut ramadhan...sesungguhnya masa itu sgt cepat berlalu...mcm yg aku rase skrg ni la...huhuh...

ok..lagi 30 hari..which means..genap2 sebulan sahaja lagi aku akan bertukar status...seram sejuk pun ade..adeh la...as usual..ade few things barang2 yang aku tak siap kan lagi..sumenye kene tunggu lepas gaji nnt..hurmm..bermakna ade lagi 8 hari utk smpi ke 25.8.2010..
rase cam tak sempat nak bernapas..dah tinggal sebulan...mamaaaaaaaaaa!!tp dalam hati tu..
bahagia tak terkata la kan..hikhik..*gatal ko kan!*huahuahua..semakin ramai rakan-rakan seperjuangan di poli yang dah menamatkan zaman bujang, bakal menamatkan zaman bujang, bakal menjadi tunangan org..alhamdulillah....perkara baik kenapa perlu ditangguhkan??aku lagi takut tgk bayi2 yang dibuang tu..kesian sgt..jadi dari terjadinya perkara yang tak elok..lebih baik mengambil langkah berjaga2 kan..betul tak..mmg la org kate..muda lagi..sbb muda la napsu tu tak boleh dikawal...sedangkan yang tua pun ilang kawalan..apetah lagi muda2 ni...kalo nak tggu bersedia..smpi bila??smpi dah jadi benda yg bukan2 baru nak bersedia??sungguh..aku tak rela..aku lebih rela dicop GATAL NAK KAWEN dari GATAL tak tentu pasal...sekurang2nye bile dah kawen..manje2 ngn suami dapat pahala..tp kalo belum kawen, manje2 ngn balak..dapat dosa..kalo kapel lame2..bnyk jugak kumpul dosa kan..huhuhu..alhamdulillah Allah itu MAHA mendengar apa yang aku luahkan selama ni...


bile tgk daisypath tickers kat bawah ni pagi tadi..aku rase dup dap dup dap...hurmm..tak tau dah nak mule dari mane..aku tak pk ape dah skrg ni..aku pk majlis tu berjalan ngn lancar je...ade kurang skit tu biase la..mane boleh nak perfect je kan??sungguh aku jadi macam tak tentu hala...ade sape2 boleh tolong letakkan signboard dalam pale hotak aku nih??heheh

pagi tadi..bangun sahur lam kul 4.30..masak2 sume..makan...pastu tido balik..smpi 6.30..bangun mandi solat..siap2 g keje...aku kuar umah kul 7.25 a.m smpi opis jam 7.35 a.m...arini aku adalah antara orang yg terawal la dtg keje kan..hikhikhik...pastu kan..tetibe CC tepon mintak aku gantikan tempat PA TKP..alahhhh..aku lemah betul la..nak kate tak pk..dah boleh berpk masing2..dah tau PA tak cukup..kenape tak request PA utk letak sebagai Pool...bile ade PA cuti kan ke PA tu boleh ganti..ni tak..kalo ade je PA2 yg cuti..muke aku jgk la yg jadik mangsa nye..tu yg aku bosan tu...arghhh..malas la nak cite..kang bertambah2 bengang aku nih...aku cuti tak kaco sape2 pun..ok!stop!

sebulan je lagi..sebulan je tinggal..pagi tadi En. Abg kol..borak2..pastu die tny "syg..lagi bape hari??" aku jawab 30 hari..die pun cam tak sangka..kejap je mase tu berlalu..

ape yg aku nak tulis lagi nih eh??takde idea la...hang sekejap..oh ye..semalam aku on FB..tetiba aku ditag oleh kakak En. Abg mengenai event..tajuk event tu adalah "MAJLIS PERTUNANGAN MOHD YUSRI MAT YATIM" bile aku bace..terus aku tersentap wehhhh..cam tersedar dari lamunan bahawasanya tinggal lagi sebulan aku akan bergelar tunangan orang..tunangan En. Abg...harap2 aku akan menjadi lebih sabar dan tabah dalam menempuh liku2 alam pertunangan nnt...

30 days left!!and i'm counting the days from time to time!
Notakakicomel : En. Abg..i'm counting days to be ur fiancee...hope we strong enuf!love ya!

Tintacinta dari,


7 gorgeous yang sedang berbicara!:

n!da said...

yaaa.. aku gorgeous yg pertama kah? hehe.. makin ligat ko hapdet blog ye.. aku da tetinggal manyak en3 da nih.. hoho..

ain abdul hamid said...

wah2...aku pn makin excited bila bce...hari2 aku follow blog ko nih...neway, i'm happy for u...hope everything will gonna be smooth...bila la nk smpi turn aku plak...hehe.. :D

arisya sofea said...

nida : yaaa..u are my gorgeous yg first..hehehe...tu la nida..aku dan blog umpama irama dan lagu..tak boleh dipisahkan dah..hahaha...kene ligat dan ligat dan ligat..kang dah kawen nak hapdet blog kene mintak izin...hahah..tumpang tak mintak izin ni...hapdet la smpi pengsan kan..hikhikhik..

ain : my 2nd gorgeous..heheh..thank u..toche2 sbb follow blog aku yg tah ape2 ni..hheheh..aminnn..insyaAllah..lepas ni turn korang2 pulak k..cepat2 tau...

n!da said...

miza.. state sket 'korang2' tu sape.. sebut name lg baguusss.. wahaa! ~ name aku jgn tiggal.. kekeke

arisya sofea said...

nida : korang2 yg aku maksudkan ialah...nida n raqib, ain n err..tak tau lak namenye..heheh..naz n kapel..sume2 la..heheh..*aku letak name ko first*heheh

n!da said...

ain ngn en.jep.. naz dgn zack.. hehehe ~ mmg penyibuk antarabangse aku nih.. haha

arisya sofea said...

nida : haa..bagus la..ko dah completekan..hehehe..senang keje aku nak doa2 kat korg nnt..

Simpulan Mati antara aku dan dia

Daisypath Anniversary tickers

Saat Cinta Mula Bersemi...antara dua hati

Daisypath Anniversary tickers